Top 5 modele de maşini rulate care au kilometrajul cel mai des modificat. Ce trebuie să ştim despre automobilele folosite în activităţi de taximetrie

Duminica, 08 Ianuarie 2023, ora 21:30
553 citiri
Top 5 modele de maşini rulate care au kilometrajul cel mai des modificat. Ce trebuie să ştim despre automobilele folosite în activităţi de taximetrie
"Cel mai des fraudate sunt vehiculele care folosesc combustibil diesel" FOTO Pixabay.com

Nevoia unei maşini noi într-o perioadă economică atât de incertă, îţi poate da palpitaţii la vederea preţurilor. Aşa că, primul tău gând, ca să poţi ieşi cumva mai ieftin, este sa te îndrepti către achiziţionarea unui automobil second-hand.

"De foarte multe ori, însă, în lipsa unei verificări riguroase și din cauza viciilor ascunse ale autovehiculului, bucuria nu durează prea mult, căci mașina cedează sau nu mai funcționează în parametri iar despre economisire nici nu mai poate fi vorba, din moment ce va trebui să cheltuiești sume consistente pentru repararea ei.

Practica de a modifica în minus datele afișate de acesta este, din păcate, destul de des întâlnită, dat fiind faptul că numărul real al kilometrilor parcurși spune multe despre uzură, starea tehnică a mașinii și, implicit, despre valoarea ei", potrivit celei mai recente analize autovit.ro. 

Astfel, anumite mărci de automobile second-hand, din diverse motive, sunt în mod frecvent ținta modificărilor frauduloase de kilometraj. Poţi vedea mai jos care sunt rezultatele conform studiului.

BMW Seria 7 

 

Mărcile auto germane sunt în topul mașinilor care au cel mai des kilometrajul modificat. Pe primul loc se situează automobilele BMW Seria 7, care posedă unele dintre cele mai bune motoare pe benzina și care, prin confort și dotări, aparțin clasei premium.

Este și motivul pentru care sunt ținta vânzătorilor fără scrupule care, fraudând kilometrajul, pot obține un preț cu până la 25% mai mare. 

De altfel, același lucru se petrece și cu alte modele ale producătorului german, în special cu luxoasele BMW X5, BMW Seria 5 și Seria 3 sau BMW X3.

Audi A6

Mașinile cu motoare diesel sunt folosite, în general, pentru a parcurge distanțe mari, de aceea reprezintă o categorie de vehicule care este vizată de cei ce modifică odometrul.

Potrivit unui studiu realizat de carVertical, variantele pe motorină ale producătorului Audi sunt mult mai susceptibile să aibă kilometrajul modificat, față de cele pe benzină.

Un exemplu în acest sens este modelul Audi A6, unde fraudele aduse odometrului sunt mult mai mari la varianta diesel, decât la cea pe benzină. La fel se petrec lucrurile și în cazul modelelor Audi A5 și A4.

Volkswagen Passat

Vechimea unei mașini se reflectă în starea sa tehnică și în gradul de uzură. De aceea, vehiculele mai vechi sunt cele care au odometrul ...citeste mai departe despre "Top 5 modele de maşini rulate care au kilometrajul cel mai des modificat. Ce trebuie să ştim despre automobilele folosite în activităţi de taximetrie" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#masini second hand, #autovit ro, #carvertical, #kilometraj, #Registrul Auto Roman , #Stiri Auto