Top 5 mărci auto care se devalorizează cel mai rapid. Cum se calculează deprecierea maşinilor

Luni, 30 Mai 2022, ora 04:01
1591 citiri
Top 5 mărci auto care se devalorizează cel mai rapid. Cum se calculează deprecierea maşinilor
"Autovehiculele își pierd valoarea în ritmuri diferite" FOTO carvertical.com

Deprecierea autoturismelor reprezintă diferența dintre prețul pe care l-ați plătit pentru mașină și valoarea acesteia atunci când o vindeți. Astfel, după ce părăsiți reprezentanța în noua mașină, aceasta pierde imediat o parte considerabilă din prețul său de vânzare cu amănuntul.

Totuşi, deși valoarea mașinii continuă să se degradeze în timp, unele modele se depreciază mai repede. Având în vedere acest lucru, carVertical a realizat unele cercetări pentru a afla care mărci auto pierd cel mai mult din valoare, aducând explicaţii privind deprecierea autoturismelor și valoarea reziduală.

"Dacă ați cumpărat o mașină cu 100.000 dolari și apoi ați vândut-o cu 20.000 dolari, după 10 ani, mașina s-a depreciat cu 80%. Asta ar însemna că valoarea sa reziduală este de 20%.

În timp ce kilometrajul și vârsta sunt doi factori care influențează prețul vehiculului, diferitele mărci auto își pierd valoarea în ritmuri diferite. În general, camionetele, SUV-urile pe șasiu de camionetă și mașinile sport își păstrează cea mai mare valoare", potrivit specialistilor auto de la carVertical.

Ce este valoarea reziduală

Valoarea reziduală este o măsură esențială atunci când se dorește achiziționarea unui vehicul nou în leasing. Dacă două modele costă la fel, dar se estimează că vor avea o valoare reziduală diferită în câțiva ani, plățile lunare vor fi, de asemenea, diferite.

În cazul în care cumpărați o mașină cu o valoare reziduală bună, o veți putea vinde la un preț mai mare în comparație cu modelele care se depreciază mai rapid.

Pentru a identifica mărcile auto care se depreciază cel mai mult, carVertical a analizat peste 72 de milioane de unități de date între 2019 și 2022 în SUA, Europa și Australia.

Top 5 mărci auto cu cea mai bună valoare reziduală

1. Porsche (-64,4%)

Deși Porsche fabrică mașini sport, modelele sale sunt suficient de practice pentru condusul zilnic. 911 este probabil una dintre cele mai emblematice mașini din istoria automobilelor, cu un număr uriaș de fani. Nu e de mirare că cererea sa depășește oferta. Mașinile Porsche sunt fiabile, durabile și au un aspect distins, care atrage clienții.

Cu toate acestea, cele mai recente modele de Porsche, cum ar fi Cayenne și Panamera, au de obicei o valoare reziduală mai mică decât 911.

2. Jeep (-84,4%)

Mașinile Jeep sunt cunoscute pentru durabilit ...citeste mai departe despre "Top 5 mărci auto care se devalorizează cel mai rapid. Cum se calculează deprecierea maşinilor" pe Ziare.com

Încă un eșec major bifat de mașinile electrice. Bogații de la Porsche au confirmat: „Clienții au rămas reticenți"
Încă un eșec major bifat de mașinile electrice. Bogații de la Porsche au confirmat: „Clienții au rămas reticenți"
Producătorul de maşini de lux Porsche se aşteaptă ca tranziţia la vehicule electrice să dureze mai mult decât credea. Oficialii companiei au declarat anterior că obiectivul lor este ca 80%...
Apple ar putea lansa un iPhone pliabil în următorii ani
Apple ar putea lansa un iPhone pliabil în următorii ani
Conform unui raport recent, Apple se pregătește să lanseze un iPhone pliabil în următorii ani, încercând să recupereze terenul pierdut în fața rivalilor săi de pe piața...
#top masini, #vehicul, #leasing, #depreciere, #carvertical, #vanzare, #valoare, #Porsche, #depozit , #Stiri Auto

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
  2. Greșeala pe care o facem cu toții dimineața înainte de a urca în mașină. Cum putem evita defecțiunile motorului
  3. Fast-food, varianta nordică. Un mare lanț european de restaurante pregătește extinderea în România
  4. Drumul Daciei în Europa. Parcursul fulminant al mașinii românești în clasamentele vânzărilor. Cum stă în fața competitorilor
  5. Dacia vrea să se bată de la egal la egal cu marii producători pe un nou segment de piață. Ce preț ar putea avea „Baby Duster” FOTO
  6. Declinul mașinilor electrice, anunțat prea devreme. Ce se întâmplă pe piața auto
  7. Dacia Sandero a devenit cea mai vândută mașină din Europa. A lăsat în urmă Tesla Model Y VIDEO
  8. Euforie pe piața crypto: ce urmează să se întâmple cu Bitcoin. Prețul a crescut deja de 4 ori, într-un an și jumătate
  9. Încă un eșec major bifat de mașinile electrice. Bogații de la Porsche au confirmat: „Clienții au rămas reticenți"
  10. Începe Rabla Plus 2024. La ce sume se ridică voucherul pentru persoane juridice