Top 5 mărci auto care se devalorizează cel mai rapid. Cum se calculează deprecierea maşinilor

Luni, 30 Mai 2022, ora 04:01
1557 citiri
Top 5 mărci auto care se devalorizează cel mai rapid. Cum se calculează deprecierea maşinilor
"Autovehiculele își pierd valoarea în ritmuri diferite" FOTO carvertical.com

Deprecierea autoturismelor reprezintă diferența dintre prețul pe care l-ați plătit pentru mașină și valoarea acesteia atunci când o vindeți. Astfel, după ce părăsiți reprezentanța în noua mașină, aceasta pierde imediat o parte considerabilă din prețul său de vânzare cu amănuntul.

Totuşi, deși valoarea mașinii continuă să se degradeze în timp, unele modele se depreciază mai repede. Având în vedere acest lucru, carVertical a realizat unele cercetări pentru a afla care mărci auto pierd cel mai mult din valoare, aducând explicaţii privind deprecierea autoturismelor și valoarea reziduală.

"Dacă ați cumpărat o mașină cu 100.000 dolari și apoi ați vândut-o cu 20.000 dolari, după 10 ani, mașina s-a depreciat cu 80%. Asta ar însemna că valoarea sa reziduală este de 20%.

În timp ce kilometrajul și vârsta sunt doi factori care influențează prețul vehiculului, diferitele mărci auto își pierd valoarea în ritmuri diferite. În general, camionetele, SUV-urile pe șasiu de camionetă și mașinile sport își păstrează cea mai mare valoare", potrivit specialistilor auto de la carVertical.

Ce este valoarea reziduală

Valoarea reziduală este o măsură esențială atunci când se dorește achiziționarea unui vehicul nou în leasing. Dacă două modele costă la fel, dar se estimează că vor avea o valoare reziduală diferită în câțiva ani, plățile lunare vor fi, de asemenea, diferite.

În cazul în care cumpărați o mașină cu o valoare reziduală bună, o veți putea vinde la un preț mai mare în comparație cu modelele care se depreciază mai rapid.

Pentru a identifica mărcile auto care se depreciază cel mai mult, carVertical a analizat peste 72 de milioane de unități de date între 2019 și 2022 în SUA, Europa și Australia.

Top 5 mărci auto cu cea mai bună valoare reziduală

1. Porsche (-64,4%)

Deși Porsche fabrică mașini sport, modelele sale sunt suficient de practice pentru condusul zilnic. 911 este probabil una dintre cele mai emblematice mașini din istoria automobilelor, cu un număr uriaș de fani. Nu e de mirare că cererea sa depășește oferta. Mașinile Porsche sunt fiabile, durabile și au un aspect distins, care atrage clienții.

Cu toate acestea, cele mai recente modele de Porsche, cum ar fi Cayenne și Panamera, au de obicei o valoare reziduală mai mică decât 911.

2. Jeep (-84,4%)

Mașinile Jeep sunt cunoscute pentru durabilit ...citeste mai departe despre "Top 5 mărci auto care se devalorizează cel mai rapid. Cum se calculează deprecierea maşinilor" pe Ziare.com

Compania care le oferă angajaților bonusuri de până la 10.000 de euro: ”Într-un an dificil, au avut o performanţă foarte bună”
Compania care le oferă angajaților bonusuri de până la 10.000 de euro: ”Într-un an dificil, au avut o performanţă foarte bună”
Angajaţii producătorului de maşini de lux Porsche AG vor primi un bonus de până la 9.690 de euro (10.587 dolari) datorită rezultatelor solide din 2023, transmite DPA. Valoarea bonusului...
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
#top masini, #vehicul, #leasing, #depreciere, #carvertical, #vanzare, #valoare, #Porsche, #depozit , #Stiri Auto