Taximetristii britanici vor sa dea in judecata Uber pentru un miliard de lire

Marti, 24 Iulie 2018, ora 15:14
1219 citiri
Taximetristii britanici vor sa dea in judecata Uber pentru un miliard de lire
Foto: Facebook/ Uber

Taximetristii din Londra pun la cale un plan pentru a da in judecata compania Uber, pentru suma de un miliard de lire sterline (1,3 miliarde de dolari), in conditiile in care au trecut doar cateva saptamani de cand Uber a primit licenta pentru a opera din nou in capitala Angliei.

Informatia a fost facuta publica de postul Sky News, care a citat surse ce au preferat sa isi pastreze anonimatul, noteaza Reuters.

Sursa citata sustine ca Asociatia Soferilor de Taxi Licentiati din UK (LTDA) va actiona in instanta Uber, argumentand ca 25.000 de soferi ai celebrelor taxiuri negre din Londra au pierdut aproximativ 10.000 de lire in ultimii 5 ani din cauza Uber. Astfel ca "nota de plata" pe care o are compania de achitat ar putea urca vertiginos spre 1,25 miliarde de lire sterline (1,64 miliarde dolari).

Asociatia ar fi apelat la firma de avocatura Mishcon de Reya pentru a vedea ce optiuni are in acest sens.

Luna trecuta Uber a obtinut o licenta de operare in Londra, pe termen de 15 luni, un judecator constatand ca serviciul de transport oferit prin intermediul aplicatiei de smartphone a facut schimbarile necesare.

In septembrie anul trecut, compania nu a primit o licenta pe 5 ani, pentru ca nu raporteaza in mod corespunzator fapte penale grave si nu verifica soferii.

Concurenta pentru Uber: Daimler si BMW isi unesc diviziile de car-sharingFara surprize cand ajungi la destinatie: Uber va arata dinainte pretul exact al cursei ...citeste mai departe despre "Taximetristii britanici vor sa dea in judecata Uber pentru un miliard de lire" pe Ziare.com

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Uber dat judecata Marea Britanie , #Stiri Auto