Statul francez actionar la Valeo, Sarkozy acuzat de protectionism

Joi, 26 Februarie 2009, ora 10:57
1598 citiri
Statul francez actionar la Valeo, Sarkozy acuzat de protectionism

Franta a preluat o participatie in cadrul producatorului de piese auto Valeo, ce se confrunta cu dificultati financiare, si a anuntat ca vrea sa isi numeasca oficialii in fruntea unei banci nou fuzionate, in eforturile de a ajuta companiile franceze sa faca fata crizei financiare, relateaza Reuters.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a aparat in mod activ interesele companiilor franceze in timpul crizei, formand un fond strategic pentru a ajuta grupurile ce au nevoie de fonduri suplimentare si acordand imprumuturi bancilor si companiilor auto.

Criticii sai sustin ca metodele utilizate sunt protectioniste, insa Sarkozy a raspuns ca Uniunea Europeana ar trebui sa-si protejeze industriile in aceeasi maniera ca Statele Unite.

Fondul strategic de investitii (FSI), creat in noiembrie pentru a preveni prabusirea unor companii cheie pe fondul crizei, a realizat miercuri prima investitie, cand a cumparat 2,35% din producatorul de piese auto Valeo pentru 19 milioane euro si a anuntat ca si-ar putea majora participatia.

"Valeo este un lider in industria franceza, cu o pozitie strategica, in special in dezvoltarea de tehnologii pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Prin preluarea unei participatii, FSI contribuie la stabilizarea si la sustinerea actionarilor", a declarat Gilles Michel, directorul FSI.

Michel a anuntat ca lucreaza la alte cereri de finantare, ce vor fi anuntate in urmatoarele saptamani. Fondul are o capacitate de investitii de 6 miliarde euro, insa urmareste sa o majoreze la 20 miliarde euro in acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#sarkozy, #piese, #auto, #banci, #franta, #strategica , #Stiri Auto