Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum a ajuns un român să plătească prețul maxim pentru o poliță RCA fără să fi provocat vreun accident rutier. Situația absurdă pe care a descoperit-o VIDEO

Cum a ajuns un român să plătească prețul maxim pentru o poliță RCA fără să fi provocat vreun accident rutier. Situația absurdă pe care a descoperit-o VIDEO

Daniel Nicolăină a povestit pe pagina sa de Facebook cum a fost obligat să plătească o poliță RCA la un preț dublu față de prețul ultimei polițe. Deși bonusul la încheierea unei polițe RCA se acordă pentru șofer, Nicolăină a fost nevoit să achite prețul maxim pe RCA pentru că și-a schimbat mașina. Dacă ar fi păstrat mașina veche, ar fi păstrat și bonusul.

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, Daniel Nicolăină arată cum a ajuns să plătească o poliță RCA pentru clasa de bonus malus B0, acordată începătorilor, deși ar fi trebuit să aibă clasa de bonus malus B8, cea mai mare, având permis de 23 de ani, fără să fi provocat vreun accident rutier.

„Adică tot istoricul meu A FOST ȘTERS! Iar acum sunt în aceeași oală cu șoferii începători sau cu cei iresponsabili care au provocat daune de sute de milioane!”, spune Nicolăină.

Încercând să înțeleagă de ce a ajuns în această situație, în condițiile în care bonusul se acordă șoferului, pe baza CNP-ului, Nicolăină avea să afle o situație greu de înțeles. Practic, bărbatului i s-a explicat că bonusul se păstrează doar dacă păstrezi mașina pe care o ai în proprietate și ajungi să ai mai multe mașini. În cazul în care ești încadrat în clasa B8, dar vinzi mașina și cumperi alta, tot istoricul pentru clasa bonus malus se șterge. „Asta este legislația”, i s-a explicat bărbatului când a sunat la ASF.

Iar ca absursul situației să fie și mai mare, Daniel Nicolăilă a explicat că sora sa și-a înmatriculat mașina pe nunele mamei lor, care nu are permis. Cu toate acestea, femeia, care nu are nici măcar permis este încadrată în clasa maximă.

...citeste mai departe despre "Cum a ajuns un român să plătească prețul maxim pentru o poliță RCA fără să fi provocat vreun accident rutier. Situația absurdă pe care a descoperit-o VIDEO" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 465 ori
Citeste mai multe despreRCA polite asigurari