Sistemul audio al mașinii, provocarea inginerilor experți în conectivitate și infotainment

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 15:44
656 citiri
Sistemul audio al mașinii, provocarea inginerilor experți în conectivitate și infotainment
hyundai FOTO: autodelrulate.ro

Atunci când achiziționăm o mașină nouă luăm în calcul mai multe aspecte de care ținem cont la alegerea finală. Ne interesează producătorul, suntem seduși de un model anume, de performanța motorului, de detaliile bordului.

Consola de bord care și-a îmbunătățit atât de mult calitățile, încât experiența în habitaclu s-a transformat într-una pur senzorială. Pe elementele acestea mizează și inginerii atunci când proiectează sistemul audio al mașinii.

De la clasicele casetofoane retro care se regăsesc în autovehiculele de colecție și până la sistemele audio de înaltă calitate și performanță, progresul științei și tehnicii este unul uriaș.

Sunetele au câștigat claritate, acuratețe, profunzime. Butoanele au fost înlocuite de simple atingeri. Roadtrip-urile se transformă în adevărate aventuri datorită unei experiențe acustice învăluitoare, de neegalat. Tu, mașina, drumul și piesa ta favorită.

Sunetul din mașină, expresia perfecțiunii

Inovația este cuvântul de ordine. Sistemele audio devin tot mai puternice, sunt operate cu ușurință cu ajutorul butoanelor de pe volan, prin ecranul tactil central sau prin control vocal.

Sunetele nu mai sunt percepute ca venind din boxe, ci din spațiul dintre ele. Specialiștii știu că reproducerea corectă și echilibrată a sunetelor este la fel de importantă ca și capacitatea sistemului audio de a oferi o dinamică cât mai realistă a acestora.

Boxele sunt un element important în redarea și aprecierea finală a calității sunetului, dar și aici s-au înregistrat progrese fenomenale. Cu câțiva ani în urmă, unul dintre cei mai importanți furnizori din industria auto prezenta, în cadrul unor zile dedicate presei, unele dintre cele mai importante tehnologii dezvoltate la vremea respectivă de inginerii săi. Printre ele se numără sistemul Ac2ted Sound. Boxele dispăreau, întreaga mașină era transformată într-un difuzor.

Generația mașinilor inteligente

Sunetul Hi Fi, termenul folosit de experți, este capabil să livreze o experiență sonoră atât de convingătoare, încât atunci când asculți muzică în interiorul mașinii tale, să ai senzația că ești în studioul de înregistrări alături de artiști.

Pentru asta este necesar ca sistemul audio să bifeze toate upgrade-urile inginerești. Tweeter-ele, woofer-ele și difuzoarele interacționează, pentru a oferi o reproducere excelentă a sunetului.

Îți dorești o experiență cât mai plăcută la bord? Noile generații de mașini inteligente, chiar dacă sunt rulate, un Hyundai sh Suceava spre exemplu, îți oferă o conectivitate care să răspundă unora dintre celor mai înalte exigențe. Performanțele sunt de departe extraordinare, astfel încât nu mai este nevoie de rolul unui amplificator, necesar în trecutul nu foarte îndepărtat.

Specialiștii de la AutoDel îți pot da toate informațiile de care ai nevoie și la acest capitol. Te pot îndruma în alegerea mașinii potrivite și în funcție de acest aspect. Pentru că sunetele întregesc atmosfera în habitaclu, iar o atmosferă relaxantă, plăcută contribuie substanțial la o experiență memorabilă la volan.

Contact: contact@autodel.ro

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#hyundai, #hyundai sh, #masini second hand , #Stiri Auto