Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Atentie la vecini! Bulgaria devine tot mai atractiva pentru producatorii de componente auto

Atentie la vecini! Bulgaria devine tot mai atractiva pentru producatorii de componente auto


Bulgaria devine unul dintre competitorii puternici pe piata componentelor auto, segment cu care si Romania se "mandreste". Totusi, in ultima perioada, in Bulgaria au aparut informatii despre proiecte ale diferitilor producatori de componente auto, care vor sa-si dezvolte afacerile in sudul Dunarii.

In lunile urmatoare, Standard Profile Bulgaria va face inca 100 de angajari pentru noua fabrica a companiei, unde va incepe productia de garnituri pentru Daimler-Chrysler.

Aceasta fabrica va fi finalizata in 2015 si va aduce 1.000 de noi locuri de munca, totalul personalului urmand sa depaseasca 2.000 de salariati.

Recent, compania a castigat si un contract pentru noul model de Opel Astra. Acest succes a determinat compania proprietara, Aktera Group, cu sediul central in Istanbul, sa investeasca intr-o a doua fabrica, de 4.500 de metri patrati.

Prima fabrica din Stara Zagora a fost inaugurata in 2005, iar in ultimii patru ani, compania a majorat de patru ori capacitatea de productie.

In 2012, compania a angajat 450 de persoane, totalul personalului companiei ajungand la 1.150 de persoane.

Standard Profile Bulgaria exporta intreaga sa productie, avand printre cilenti mari companii auto, cum ar fi General Motors, Fiat, VW, Renault si Daimler - Chrysler. Exporturile companiei bulgare ajung pe patru continente - Europa, America de Nord si de Sud si Asia.

Alte proiecte de investitii, componente pentru BMW, Mercedes si Renault

Patru puternici competitori de pe segmentul componentelor auto intentioneaza, de asemnea, sa investeasca in Bulgaria in noi favrici, unde vor fi produse componente auto si pentru BMW, Mercedes si Renault.

Conform ministrului bulgar al Economiei, Dragomir Stoinev, alte mari sapte companii vor investi in Bulgaria, in 2014, 1,5 miliarde de leva (peste 750 de milioane de euro), unde vor crea peste 1.400 de noi locuri de munca.

Anuntul a fost facut de ministrul bulgar cu ocazia inaugurarii fabricii companiei franceze Montupet de la Ruse. Astfel, investitiile francezilor de la Montupet au atins 85 de milioane de euro.

Conform presei bulgare, acesti investitori interesati sunt din Elvetia, Rusia, Turcia si Israel.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2230 ori