Sfaturi pentru inchirierea unei masini

Vineri, 13 Decembrie 2019, ora 10:58
1168 citiri
Sfaturi pentru inchirierea unei masini
Foto: Pexels.com / CC0 Creative Commons

Cand vine vorba de vacante in familie, faci orice pentru a avea o calatorie sigura si distractiva. Unul dintre lucrurile pe care le poti face pentru a avea o vacanta ideala, este sa inchiriezi masina potrivita pentru familia ta, fara sa pierzi prea mult timp cu acest proces.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa finalizezi cu usurinta procesul de inchiriere, astfel incat sa poti petrece mai mult timp bucurandu-te de vacanta.

Evita inchirierea de la aeroport

Inchirierea unei masini din aeroport este convenabila atunci cand ajungi intr-un oras nou. Dar aceasta comoditate poate veni cu un cost ridicat, din cauza taxelor mari de aeroport.

Inainte de a inchiria, compara preturile masinilor din aeroport cu cele pe care le poti inchiria din oras, de la PHP rent a car. Asigura-te ca iei in calcul si costul unui taxi pana la agentia de inchiriere de masini.

Efectueaza o rezervare online

Poti rezerva o masina la un pret foarte avantajos, daca alegi sa rezervi online din timp. Astfel, ai garantia ca masina pe care o doresti este disponibila. Daca alegi sa mergi la biroul de inchirieri inainte de plecarea in vacanta, risti sa gasesti foarte putine masini disponibile, si evident, poti plati un pret mai mare.

Ia in considerare orele de predare si preluare

Alege orele de preluare si predare a masinii astfel incat sa iti lasi loc de mici intarzieri. Multi oameni nu isi dau seama ca masina pe care au inchiriat-o nu ii va astepta daca intarzie foarte mult.

Daca ajungi cu avionul in orasul din care inchiriezi masina, adauga o ora in plus pentru a trece prin controlul pasaportului si pentru a-ti ridica bagajul. Daca zbori catre o destinatie populara in sezon de varf, ar trebui sa iei in calcul cel putin doua ore in plus. Unele companii de inchiriere percep taxe intarziate, asa ca verifica timpul calatoriei, orele petrecute in aeroport si in trafic.

Fii flexibil in ceea ce priveste modelul masinii

Unii oameni vor sa conduca doar masini cu care sunt familiarizati, dar masinile sunt oferite spre inchirire in functie de disponibilitate. Acest lucru inseamna ca poti obtine orice masina de tip similar cu cea pe care ai rezervat-o. Asadar, nu merita sa-ti faci griji daca alegi un Golf sau un Ford Focus - poti oricand sa primesti oricare dintre aceste masini, sau cu totul alta.

Ia cu tine echipamentul de care ai nevoie

Companiile de rent a car nu garanteaza ca vei primi echipamentul suplimentar de care ai nevoie, cum ar fi un scaun pentru copil, sau un dispozitiv GPS. Deci, pentru a evita orice criza de ultima ora, ar trebui sa iei cu tine aceste echipamente. Vei economisi taxa de inchiriere zilnica, si vei avea garantia ca nu iti vor lipsi elementele esentiale din vacanta in familie.

Nu ezita sa-i ceri agentului de inchiriere sa-ti explice tot ceea ce nu intelegi. Asigura-te ca ai inteles cum trebuie returnata masina, care este politica de combustibil, daca exista taxe locale si daca esti taxat pentru orice altceva.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#sfaturi inchiriere masina, #sfaturi rent car , #Stiri Auto