Seful Volkswagen: Oprirea productiei ne costa doua miliarde de euro pe saptamana

Vineri, 27 Martie 2020, ora 17:01
1143 citiri
Seful Volkswagen: Oprirea productiei ne costa doua miliarde de euro pe saptamana
Foto: Arhiva Ziare.com

Volkswagen AG ar putea anunta concedieri, daca epidemia nu va fi tinuta sub supraveghere, deoarece compania cheltuieste aproximativ doua miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) pe saptamana, a afirmat directorul general Herbert Diess pentru postul german de televiziune ZDF.

Grupul german, care are pe plan global 671.000 de angajati, nu face vanzari in afara Chinei si cauta modalitati pentru a relua productia in alta parte, unde nu-i pune in pericol pe angajati, a explicat Diess, transmit Bloomberg si Reuters.

Acesta a adaugat: "Trebuie sa regandim productia. Disciplina pe care am avut-o in China nu o avem inca la unitatile noastre din Germania".

Cererea in China, cea mai mare piata a VW, s-a redresat, dar productia este doar la jumatate fata de cum era inaintea crizei, a afirmat seful VW.

Volkswagen, cel mai mare producator auto global, are 124 de fabrici in intreaga lume, din care 72 in Europa, numai in Germania fiind 28. Grupul a suspendat luna aceasta productia in Europa din cauza pandemiei.

Volkswagen cauta modalitati pentru a relua productia, angajatii urmand sa pastreze o distanta sigura unul fata de altul, iar compania va spori masurile de igienizare si dezinfectare, a explicat Diess.

Aceasta a adaugat: "Nu inregistram vanzari sau venituri in afara Chinei. Volkswagen inca trebuie sa acopere nivelul ridicat al costurilor fixe, de aproximativ doua miliarde de euro pe saptamana".

VW poate suporta oprirea fabricilor din Europa si America de Nord si de Sud "cateva saptamani, poate luni, dar nu pe timp nedefinit". Compania are o pozitie financiara solida, dar nu exclude "masuri structurale", daca criza dureaza luni de zile sau, in cel mai rau caz, ani, a avertizat Diess.

Vineri dimineata, actiunile VW au scazut cu 2,3%, la 123 euro, la Bursa de la Frankfurt, pe fondul declinului pietelor bursiere din Europa, din cauza temerilor privind efectele economice ale pandemiei de coronavirus.

Grupul german, care detine brandurile Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat si Skoda, a vandut anul trecut 10,96 milioane de vehicule. ...citeste mai departe despre "Seful Volkswagen: Oprirea productiei ne costa doua miliarde de euro pe saptamana" pe Ziare.com

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#sef Volkswagen pandemie coronavirus , #Stiri Auto