Seful Uber se retrage din echipa lui Trump, dupa ce 200.000 de americani si-au sters conturile

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 11:42
5677 citiri
Seful Uber se retrage din echipa lui Trump, dupa ce 200.000 de americani si-au sters conturile
Foto: Facebook/Uber

Aproximativ 200.000 de americani si-au sters pana acum conturile de Uber, in semn de protest fata de implicarea sefului companiei, Travis Kalanick, in Consiliul economic al presedintelui Donald Trump.

Asa ca CEO-ul Uber a anuntat, joi noaptea, ca se va retrage din echipa de consiliere a presedintelui Trump, in urma criticilor dure primite din partea angajatilor si a clientilor.

Izbucnit pe Twitter, sub hashtag-ul #DeleteUber, protestul a dus pana acum la stergerea a peste 200.000 de conturi. Utilizatorii si-au exprimat nemultumirea pentru implicarea sefului Uber, Travis Kalanick, in Consiliul economic al presedintelui Trump.

De asemenea, un alt aspect care a contribuit la acest protest masiv este faptul ca, in opinia utilizatorilor americani, Uber nu a luat o pozitie transanta impotriva celebrului ordin privind imigrantii dat de Casa Alba.

Intr-un final, seful Uber a anuntat, joi, ca renunta la pozitia detinuta in consiliul economic al presedintelui american. Acesta si-a justificat decizia prin faptul ca nu doreste ca acest lucru sa mai fie interpretat ca sprijin pentru deciziile presedintelui.

Citeste si Greii din IT s-au intalnit cu Trump: Ce sugereaza locurile la masa si care a fost marele absent

In afara de protestele utilizatorilor, Kalanick s-a aflat si sub presiunea propriilor angajati, care l-au sfatuit sa renunte la pozitia din consiliu si s-au plans, in cadrul unei intalniri, ca perceptia publica in legatura cu acest fapt a inceput sa le afecteze inclusiv viata personala. A doua zi dupa intalnirea cu angajatii sai, Kalanick a demisionat din consiliul lui Trump.

Pentru a face situatia si mai dureroasa pentru Uber, publicul a apreciat modul in care concurenta, cei de la Lyft, au gestionat situatia. Acestia au fost laudati pentru ca "au inteles mult mai bine pozitia opiniei publice".... citeste mai departe despre "Seful Uber se retrage din echipa lui Trump, dupa ce 200.000 de americani si-au sters conturile" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#protest sters conturi Uber, #protest utilizatori Uber, #protest clienti Uber , #Stiri Auto