Rovinieta electronica va fi introdusa la 1 octombrie

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 17:09
1292 citiri
Rovinieta electronica va fi introdusa la 1 octombrie

Guvernul a amanat cu doua luni, pana la 1 octombrie, introducerea rovinietei electronice, din cauza numeroaselor contestatii la licitatia de selectare a firmei care va realiza noul sistem de plata a tarifului pentru drumuri nationale, contestatii care au intarziat punerea in functiune a sistemului, potrivit Mediafax.

Decizia de amanare a termenului a fost luata prin ordonanta adoptata de Guvern.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anuntase initial ca rovinieta electronica va fi introdusa la 1 august.

CNADNR a selectat, la sfarsitul lunii decembrie 2009, consortiul Novensys Corporation/UTI Systems pentru a livra sistemul, valoarea contractului fiind de 35,96 milioane de lei, fara TVA.

Din cauza numeroaselor contestatii formulate asupra procedurii de achizitie, contractul a fost insa incheiat abia in iunie 2010, conform documentului adoptat de Executiv.

"Avand in vedere complexitatea sistemului care va trebui livrat de castigatorul licitatiei, acesta nu poate fi realizat intr-un termen atat de scurt incat la data de 1 august 2010 sa fie functional.

In aceste conditii, este necesara prorogarea termenului de achitare a tarifului de utilizare prin intermediul sistemului informatic de emitere, gestiune monitorizare si control al rovinietei (SIEGMC) si, implicit, a celorlalte activitati care deriva din utilizarea sistemului, de la 1 august 2010 la 1 octombrie 2010, data la care sistemul va fi functional", se arata in ordonanta.

Odata cu implementarea sistemului electronic de emitere si control al taxei de drum, trebuia sa fie introdusa si rovinieta cu termen de valabilitate de 90 de zile, dar si acest termen a fost amanat pentru 1 octombrie.

Nothing pregătește lansarea modelului Phone (3), care s-ar inspira din design-ul pregătit de Apple pentru iPhone 16. Ce funcții sunt așteptate
Nothing pregătește lansarea modelului Phone (3), care s-ar inspira din design-ul pregătit de Apple pentru iPhone 16. Ce funcții sunt așteptate
CEO-ul Nothing, Carl Pei, a început deja să facă „teasing” pentru Nothing Phone 3, prezentând câteva actualizări de interfață pentru Nothing OS pe rețeaua de socializare X. Aceste...
Medicina viitorului. Cum îi ajută „doctorii virtuali” pe bolnavii români
Medicina viitorului. Cum îi ajută „doctorii virtuali” pe bolnavii români
România se confruntă cu o lipsă acută de medici, în special cei de familie, însă, inteligența artificială începe să-și facă loc din ce în ce mai mult în medicină. „Doctorii...
#rovinieta, #electronica, #licitatie , #Stiri Auto