Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

România, printre țările cu cele mai vechi flote de mașini din Europa. Zeci de mii sunt adevărate coșciuge pe roți

România, printre țările cu cele mai vechi flote de mașini din Europa. Zeci de mii sunt adevărate coșciuge pe roți

România mai ocupă un loc fruntaș în Europa, pe lângă cel referitor la numărul mare de accidente grave. Avem printre cele mai vechi flote de autoturisme de pe continent. Statisticile arată că, practic, la un autoturism nou înmatriculat în anul 2021, au fost înmatriculate 3 autoturisme second hand.

Rapoartele autoritățile române arată că zeci de mii de mașini second-hand înmatriculate în România sunt atât de defecte încât reprezintă un pericol iminent de accident.

Ce mașini circulă pe șoselele României. Un procent important prezintă risc iminent de accident

În anul 2021, peste 5,2 milioane de vehicule s-au prezentat la ITP, în cadrul stațiilor de inspecție tehnică periodică autorizate R.A.R. Iar 75.600 de vehicule au fost controlate tehnic în trafic în 2021. Dintre acestea din urmă, 36,42% erau neconforme din punct de vedere al securității rutiere. 6,54% din vehiculele controlate tehnic în trafic prezentau pericol iminent de accidente. Dacă facem referire la totalul vehiculelor neconforme, 14% dintre acestea prezentau pericol iminent de accident, se arată în raportul anual pentru siguranță rutieră al poliției.

Avem însă și mașini noi, iar acestea au nivel de siguranță foarte ridicat. Experții spun însă că parcul auto al României nu influențează numărul de accidente la fel de mult cum am fi tentați să credem. Mai degrabă cei care le conduc sunt vinovați de tragediile de pe șosele.

”Oricărui producător de mașini îi sunt impuse acum anumite norme de siguranță. Tocmai de aceea, mașinile sunt din ce în ce mai sofisticate, mai tehnologizate și mai scumpe. Și mașinile se scumpesc din ce în ce mai mult pentru că cercetarea costă, procesul de fabricare la fel. Dar vreau să subliniez că orice sistem de siguranță al unui autoturism, fie că este activ sau pasiv, este eficient până la o anumită viteză, până la o anumită dinamică a accidentului.

Prin faptul că ne cumpărăm o mașină foarte sigură sau foarte scumpă, nu înseamnă că ne protejează și viața. Să înțelegem, elementele de siguranță ne protejează viața ținând cont de anumite elemente foarte importante: viteza, impactul (lateral, frontal), răsturnare, etc.

Dar acest lucru nu înseamnă că dacă îmi iau o mașină sigură nu mă mai interesează nimic în jurul meu. Din contră, atitudinea unui conducător auto trebuie să se axeze pe protejarea celorlalți participanți la t ...citeste mai departe despre "România, printre țările cu cele mai vechi flote de mașini din Europa. Zeci de mii sunt adevărate coșciuge pe roți" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 677 ori