Renault intentioneaza sa construiasca o uzina in Indonezia

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 09:12
1138 citiri
Renault intentioneaza sa construiasca o uzina in Indonezia

Constructorul auto francez Renault intentioneaza sa produca si in Indonezia, a anuntat sambata directorul Renault pentru Asia-Pacific, Gilles Normand, care spera ca o decizie in acest sens va fi luata in 2013.

"Va trebui sa gasim un partener si sa producem local. Suntem in intarziere pentru a intra pe piata, dar avem produsele care trebuie. Sper ca vom lua o decizie in acest an", a declarat Gilles Normand, transmite AFP.

In 2012, piata auto din Indonezia a inregistrat o crestere de 25% pentru a atinge 1,1 milioane vehicule vandute. Potrivit estimarilor, anul viitor Indonezia (a patra mare tara din lume in termeni de populatie) va detrona Thailanda, care in prezent este cea mai mare piata auto din Asia de Sud-Est, cu 1,4 milioane unitati vandute.

De asemenea, grupul auto francez Renault, care are de gand sa demareze productia pe piata din China cu constructorul Dongfeng, spera sa obtina un acord oficial in acest sens pana la finele acestui an. "Asteptam autorizatia guvernului chinez, toate semnele arata ca o vom obtine in cursul anului", a estimat Gilles Normand.

Renault este in prezent unul dintre putinii constructori auto internationali care nu construieste autovehicule in China, cea mai mare piata auto din lume incepand din 2009.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit in opt ani un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Renault uzina Indonezia, #Renault extendere, #Renault fabrica Indonezia , #Stiri Auto