Renault face concedieri "voluntare"

Vineri, 13 Februarie 2009, ora 10:21
1612 citiri
Renault face concedieri "voluntare"

Renault intentioneaza sa reduca numarul de angajati la 120.000 anul acesta, printr-un program de plecari voluntare care vizeaza 9.000 de persoane, a declarat presedintele grupului francez, Carlos Ghosn.

Statul francez a anuntat, la inceputul saptamanii, credite guvernamentale de cate trei miliarde de euro pentru Renault si Peugeot-Citroen in schimbul angajamentului de a nu inchide fabricile din Franta si de a limita numarul disponibilizarilor.

Renault a acceptat conditiile si a anuntat, in aceeasi zi, ca nu va initia programe de restructurare la fabricile pe care le detine in Franta.

"Renault va face tot posibilul pentru a pastra locurile de munca, atat in fabrici, cat si in centrele de testare, cercetare si inginerie. Grupul nu va implementa programe de restructurare la fabricile din Franta in 2009", potrivit unui comunicat publicat luni de constructorul auto francez.

Dupa ce Volvo, principalul actionar al Renault Trucks, a refuzat un credit de la statul francez motivand ca nu poate accepta conditiile, constructorul auto Peugeot Citroen a precizat, ieri, ca nu exclude recurgerea la concedieri in Franta pentru a reduce costurile.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#renault, # peugeot, #volvo, #citroen , #Stiri Auto