Care sunt mașinile care se strică cel mai ușor: Rata de defecțiuni înregistrată de Loganurile cu o vechime de 2-3 ani

Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 04:00
1197 citiri
Care sunt mașinile care se strică cel mai ușor: Rata de defecțiuni înregistrată de Loganurile cu o vechime de 2-3 ani
Dacia Logan FOTO dacia.ro

TÜV (Technischer Überwachungsverein în limba germană), Asociația de Inspecție Tehnică, alcătuită din companii independente care testează, inspectează și certifică tehnologiile, produsele și sistemele pentru a se asigura de potențialele pericole și pentru a preveni daunele, a evaluat aproximativ 9,6 milioane de mașini în perioada iulie 2021 – iunie 2022 și a raportat defectele constatate.

Cele 226 de modele de vehicule examinate au fost împărțite în cinci categorii de vârstă.

Mașini cu o vechime de 2-3

În grupul de mașini cu o vechime de 2-3 ani se află 4 modele: Dacia Logan, cu o rată de defecțiuni de 11.6%, urmată de Dacia Docker (10.8%), Volkswagen Sharan (9.4%) și Citroën C3 Aircross (9.4%).

Mașini vechi de 4-5 ani

Pentru mașini vechi de 4-5 ani rezultatele sunt: Dacia Duster, cu o rată de defecțiuni de 18.0%, Volkswagen Sharan (17.1%) și BMW Seria 2 Active Tourer (18.0%).

Mașini cu o vechime de 6-7 ani

Dacia Duster (24.4%) și Dacia Docker (24.4%). Modelele cu multe probleme au fost înregistrate și pentru BMW Seria 5 și 6 (23.8%).

Mașini cu o vechime de 8-9 ani

La categoria mașinilor vechi de 8-9 ani Dacia Logan a înregistrat o rată a defecțiunilor de 32.9%, Fiat Punto (31.1%) și Dacia Duster (28.4%).

Mașini vechi de 10-11 ani

Cele mai problematice mașini vechi de 10-11 ani sunt Renault Clio (rată a defecțiunilor de 36.4%), Renault Twingo (35.9%), dar și Dacia Logan (35.6%).

În toate cele 5 categorii de vârste analizate de germanii de la ADAC apare bradul românesc Dacia, scrie promotor.ro.

Prima mașină electrică analizată de TÜV

Cu o rată de defecte de 5,3 la sută, Renault Zoe se situează la mijlocul clasamentului vehiculelor cu o vechime de doi-trei ani și cu 10,6 la sută al vehiculelor cu o vechime de cinci-șase ani. ...citeste mai departe despre "Care sunt mașinile care se strică cel mai ușor: Rata de defecțiuni înregistrată de Loganurile cu o vechime de 2-3 ani" pe Ziare.com

Inovații în domeniul hidroizolațiilor
Inovații în domeniul hidroizolațiilor
Domeniul construcțiilor și al renovărilor este în continuă schimbare și mereu apar inovații, atât în ceea ce privește materialele, cât și tehnicile. Atunci când construiești sau...
La Alexiana Group găsești o varietate de designuri în materie de uși de garaj
La Alexiana Group găsești o varietate de designuri în materie de uși de garaj
Ușile de garaj reprezintă o îmbinare între calitate și design. Pentru a te asigura că aceste caracteristici sunt bifate, Alexiana Group, cu o experiență de aproape trei decenii, îți...
#raport tuv, #2023, #defectiuni, #masini, #Dacia, #volkswagen, #citroen, #bmw , #Stiri Auto