Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Programul Rabla 2018: In premiera, microbuzul este eligibil pentru casare

Programul Rabla 2018: In premiera, microbuzul este eligibil pentru casare
Programul Rabla Clasic a fost lansat joi, prima de casare ramanand si in acest an la 6.500 de lei pentru fiecare masina uzata, mai veche de opt ani. La aceasta suma se adauga si un ecobonus de 1.700 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou, hibrid.

In premiera in acest program, microbuzul este eligibil pentru casare. Potrivit Ministerului Mediului, programul Rabla Plus va incepe saptamana viitoare si va avea un buget de 120 de milioane de lei.

"Cel mai longeviv program guvernamental este lansat astazi, iar tinta Romaniei incepe sa fie indeplinita asa cum ne-am asumat. Persoanele fizice pot incepe din acest moment sa mearga la producatorii validati in vederea indeplinirii formalitatilor de inscriere pentru a-si achizitiona un autovehicul nou, cu emisii scazute, in locul celui vechi, poluant. In acelasi timp, persoanele juridice pot depune, incepand de astazi, dosare de acceptare la Administratia Fondului pentru Mediu, in conditiile Ghidului de finantare, pana pe 28 septembrie 2018. Eforturile nu sunt numai ale noastre, ci si ale celor care creeaza locuri de munca in Romania", a declarat joi ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, la conferinta de lansare a proiectului.

Anul acesta a fost alocat un buget de 133 de milioane de lei pentru Programul Rabla Clasic, pentru 19.000 de autovehicule noi.

In premiera anul acesta, in acest program microbuzul devine autovehicul eligibil pentru casare.

Prima de casare pentru programul Rabla Clasic ramane 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat, mai vechi de opt ani, dat spre casare si se acorda pentru achizitionarea unei masini noi, al carui sistem de propulsie genereaza maximum 130 g de CO2/km. De asemenea, la prima de casare se poate adauga un ecobonus de 1.000 lei in cazul achizitionarii unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care genereaza o cantitate de emisii de maximum 98 g de CO2/km in regim de functionare mixt si/sau un ecobonus de 1.700 lei la achizitionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

In cazul in care se intrunesc ambele conditii, cele doua ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare standard, precizeaza ministerul.

Persoanele juridice pot solicita in acest program, prin cererea de finantare, cel mult echivalentul in lei al sumei de 200.000 de euro (sau 100.000 euro, daca activeaza in domeniul transporturilor rutiere de marfuri) in momentul depunerii dosarului de acceptare.

Pe de alta parte, programul Rabla Plus va incepe sapta ...citeste mai departe despre "Programul Rabla 2018: In premiera, microbuzul este eligibil pentru casare" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 807 ori