Profit de 800 milioane lire sterline pentru Rolls-Royce in 2007, inainte de plata taxelor

Joi, 07 Februarie 2008, ora 13:27
1253 citiri
Profit de 800 milioane lire sterline pentru Rolls-Royce in 2007, inainte de plata taxelor

Rolls-Royce Group a inregistrat in 2007 un profit de 800 de milioane de lire sterline, informeaza un comunicat al companiei. Potrivit acestuia, vanzarile au crescut de la 7,35 miliarde de lire in 2006, la 7.81 miliarde in 2007, iar vanzarile de servicii au crescut cu 9%, la 4,26 miliarde.

Potrivit comunicatului, profitul obtinut este calculat inaintea platii taxelor si a crescut cu 13% anul trecut, in timp ce castigurile pe actiune au crescut cu 14%, la 34,06p/actiune.

De asemenea, pana la finele anului 2007, registrul de comenzi a crescut cu 76% si a atins cifra de 45,9 miliarde de lire sterline, fata de 26,1 miliarde in 2006, ca urmare a accesului pe pietele internationale in expansiune, ceea ce a dterminat cresterea numarului de comenzi in toate sferele de activitate.

In acest sens, comunicatul informeaza ca registrul de comenzi pentru Asia si Orientul Mijlociu a crescut de peste 2 ori si a incheiat anul 2007 la 20 de miliarde de lire sterline.

In Orientul Mijlociu, comenzile au atins cifra de 3,9 miliarde de lire sterline. De asemenea, Rolls-Royce Group a obtinut comenzi noi, in tari unde grupul avea o prezenta restransa, ori chiar inexistenta.

"Am furnizat o serie puternica de rezultate in conditii dificile. Gama larga a portofoliului nostru de produse si servicii, accesul nostru la pietele globale in expansiune, precum si concentrarea noastra pe productivitate si eficienta ne da incredere ca Rolls-Royce va continua sa realizeze o crestere profitabila", a declarat joi, presedintele executiv al Rolls-Royce Group, Sir John Rose.

Pe de alta parte, in anul 2007 Rolls-Royce Group a lansat trei programe mari pentru motoare, unul pentru noul business jet super-mijlociu Falcon al lui Dassault Aviation, altul pentru Airbus A350 XWB si al treliea, pentru elicopterul Robinson R66. De asemenea, in acelasi an, investitiile in cercetare si dezvoltare s-au cifrat la suma de 824 milioane lire sterline, fata de 747 de milioane de lire sterline in 2006, din care Grupul a finantat 55%.

Mai mult, potrivit comunicatului de presa, Fortele Aeriene ale Statelor Unite au selectat Rolls-Royce Group pentru proiectele ADVENT (Adaptive Versatile Engine Technology / Tehnologie Versatila Adaptata la Motoare) si HEETE (Highly Efficient Embedded Turbine Engine / Motor de Turbina Inserat Foarte Eficient), doua programe ce vor livra viitoarea generatie de tehnologii pentru sistemele de propulsie avansate.

Totusi, in cadrul efortului de imbunatatire a eficientei, au fost anuntate la inceputul acestui an propuneri de a reduce cu 2.300 numarul de angajati in functii administrative si de suport, ca urmare a concentrarii pe simplificarea structurii sale organizatorice, ameliorandu-si productivitatea si dezvoltandu-si capabilitatea globala.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...