Producatorii auto chinezi vor fi competitivi doar peste 10 ani

Sambata, 23 Februarie 2013, ora 10:30
1263 citiri
Producatorii auto chinezi vor fi competitivi doar peste 10 ani

Companiile din China care produc automobile vor fi competitive pe piata mondiala doar peste 10 ani, cu conditia sa isi creasca cheltuielile destinate cercetarii si dezvoltarii, sustine compania de consultanta Sanford C. Bernstein.

Companii precum General Motors (GM), Volkswagen (VW) si Toyota cheltuiesc mai mult decat brandurile chinezesti in domeniul cercetarii si dezvoltarii si sunt lideri in privinta ingineriei, a declarat Max Warburton, analist la Bernstein, citat de Bloomberg, conform Agerpres.

El crede insa ca firmele din China au vointa si banii necesari pentru a aduce industria auto a tarii la nivel de clasa mondiala.

"Chinezii au parcurs acest drum in proportie de 80%, mai au 20%, dar este partea cea mai complexa.Vor cheltui pana vor reusi, pana la urma producatorii chinezi de masini vor ajunge pe scena mondiala", a aratat Warburton.

Brandurile chinezesti pierd teren pe piata lor locala, in timp ce producatorii straini majoreaza productia din China si introduc modele low-cost.

Producatorii auto din China cheltuiesc sub 2% din venituri pentru cercetarea si dezvoltarea produselor, circa jumatate din media mondiala, potrivit China Association of Automobile Manufacturers.

Din peste 100 de companii auto chineze, SAIC Motor are cele mai mari sanse sa devina un producator de talie mondiala, dupa ce a invatat multe de la partenerul sau General Motors si are ingineri mai experimentati, a spus Warburton.

Analistii Bernstein s-au aratat "placut surprinsi" si de progresele unor producatori independenti mai mici, cum este Geely Automobile Holdings.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#industrie auto China, #producatori auto chinezi, #productie automobile China , #Stiri Auto