Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primul serviciu de car-sharing cu masini electrice se lanseaza azi in Romania si taxeaza la minut - iata tariful

Primul serviciu de car-sharing cu masini electrice se lanseaza azi in Romania si taxeaza la minut - iata tariful

Prima platforma de car-sharing cu masini electrice care opereaza in Bucuresti, Spark, s-a lansat miercuri oficial, cel mai mic tarif cerut clientilor fiind de 1,20 lei/minut pentru inchirierea unui model compact Renault Zoe.

Clientii interesati sa foloseasca acest serviciu de car-sharing pot localiza, prin intermediul aplicatiei de pe telefon a companiei, masina cea mai apropiata de locul in care se afla, o pot rezerva, dupa care se pot urca la volan si o pot conduce pana la destinatia dorita, unde o parcheaza.

Deschiderea masinii, activarea motorului si inchiderea masinii se realizeaza electronic, de catre client, din aplicatia de pe telefon, au precizat reprezentantii Spark Romania, intr-o conferinta de presa.

Taxarea clientului se realizeaza in functie de timpul petrecut la volanul masinii si nu in functie de distanta parcursa.

Cele doua modele de masini oferite de platforma Spark sunt Renault Zoe si Nissan Leaf.

Pretul cerut de compania Spark pentru utilizarea unui Renault Zoe este de 1,20 lei pe minut, cu un plafon maxim de pret de 215 lei, dupa atingerea caruia clientul nu mai este taxat, in decursul a 24 de ore.

Pentru inchirierea unui Nissan Leaf, model cu autonomie de 240 kilometri, pretul este de 1,40 lei pe minut, cu plafon maxim de pret de 260 lei pentru 24 de ore.

Costul include si consumul de energie electrica al masinii, iar clientii nu sunt nevoiti sa alimenteze automobilul cu energie.

Flota auto a companiei pentru Bucuresti include in total, pentru moment, 50 de masini, care urmeaza sa fie lansate gradat in trafic in urmatoarele luni. Compania spera sa ajunga pana la sfarsitul anului la un numar de 100-120 de vehicule in Bucuresti.

Managerul Spark Romania, Iordan Tonchev, a dat asigurari ca informatiile privind datele clientilor sunt securizate de o echipa specializata in GDPR.

Acesta a mai afirmat ca utilizarea unei singure masini in regim de car-sharing poate inlocui in trafic pana la 15 masini folosite in regim personal.

"In Vest, deja ideea de car-sharing a inceput sa prinda destul de mult, in zona noastra mult mai putin. Ideea este ca s-a ajuns la o concluzie ca, practic, masina personala nu este folosita foarte mult, probabil cam 96% din timp. Ea sta parcata pe undeva. O folosim de dimineata, ajungem la birou, apoi sta parcata. Ne ducem acasa, o parcam la loc si exista cheltuieli, costuri, indiferent daca folosim masina. Si practic s-a nascut aceasta idee de car-sharing, practic mai multa lume inchiri ...citeste mai departe despre "Primul serviciu de car-sharing cu masini electrice se lanseaza azi in Romania si taxeaza la minut - iata tariful" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1366 ori