Prima medie la RCA a crescut cu 8%

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 15:22
1731 citiri
Prima medie la RCA a crescut cu 8%

Prima medie a politelor RCA a crescut cu circa 8% in primele luni ale acestui an, mai ales pe fondul cresterii numarului de accidente si a valorii despagubirilor care se platesc, a declarat marti directorul Directiei Reglementari si Autorizari Asigurari Obligatorii in cadrul CSA, Mona Cucu. 

Majorarea tarifelor ar avea ca principal motiv "cresterea numarului de accidente si valoarea despagubirilor care se platesc".

"Frecventa accidentelor la noi in tara este destul de ridicata comparativ cu cea din alte state europene, iar valoarea despagubililor este relativ similara", a afirmat Cucu, care estimeaza o usoara crestere a tarifelor de prima pe acest segment in 2010.

In ceea ce priveste segmentul Casco, asiguratorii au inregistrat anul trecut un declin de 6,5%, la 3,33 miliarde lei.

Pentru acest an, reprezentantul CSA estimeaza continuarea acestei tendinte de scadere.

Piata de asigurari a incheiat 2009 cu un volum de prime brute subscrise de 8,84 miliarde lei (2,1 miliarde euro), cu 1,1% sub nivelul din 2008.

Segmentul asigurarilor auto - Casco si obligatorii de raspundere civila auto (RCA) - a inregistrat prime brute subscrise de 5,56 miliarde de lei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#crestere, #polite, #prima, #rca , #Stiri Auto