Motivele pentru care Renault Group se confruntă cu pierderi financiare majore în prima jumătate a anului

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 13:55
642 citiri
Motivele pentru care Renault Group se confruntă cu pierderi financiare majore în prima jumătate a anului
Automobile Dacia Sandero FOTO: Facebook/ Renault Gorup

Grupul auto francez Renault a anunțat vineri, 29 iulie, că în prima jumătate a anului a înregistrat un profit de câteva sute de milioane de euro dar și pierderi de peste 1,3 miliarde

”Cifra de afaceri a grupului a ajuns la 21,121 miliarde de euro, în creştere cu 0,3% faţă de semestrul I 2021. La cursuri de schimb constante, aceasta a crescut cu 1,1% (efectul negativ al cursului de schimb este legat în principal de devalorizarea lirei turceşti). Veniturile din activitatea Automobile s-au situat la 19,574 miliarde de euro, în creştere cu 0,3% faţă de semestrul I 2021.

Efectul preţului, pozitiv cu +7,4 puncte, a reflectat continuarea politicii noastre comerciale, lansată în T3 2020, axată pe valoare si nu pe volum, precum şi pe creşteri de preţ pentru a compensa inflaţia costurilor şi o optimizare a reducerilor comerciale. Acest efect s-a ridicat la +8,4 puncte în T2 2022, după +5,6 puncte în T1”, anunţă grupul.

Marja operaţională a grupului este de 988 milioane euro (4,7% din venituri), o îmbunătăţire de 556 milioane euro şi 2,6 puncte faţă de primul semestru din 2021.

Marja de exploatare a sectorului Automobile este la 420 milioane euro (2,1% din veniturile acestei activităţi): îmbunătăţire cu 565 milioane euro (+2,8 puncte) în ciuda scăderii volumului cu 136.000 de vehicule comparativ cu prima jumătate a anului 2021.

Venitul net din operaţiunile continue a ajuns la 657 milioane euro, în creştere cu 458 milioane euro comparativ cu anul trecut.

Venitul net din operaţiuni întrerupte înregistrează -2,3 miliarde euro din cauza taxei de ajustare fără numerar aferente cedărilor de activităţi industriale ruseşti anunţate la 16 mai 2022.

Fluxul de free cash-flow operaţional pentru perimetrul Automobile a ajuns la +956 milioane euro (inclusiv un dividend de 800 milioane euro de la Mobilize Financial Services) în creştere cu 1,47 miliarde euro comparativ cu S1 2021.

Datoria netă din activitatea Automobile s-a redus cu 1,2 miliarde euro faţă de 31 decembrie 2021, din care 522 milioane euro aferente vânzării activităţilor din Rusia: -426 milioane euro.

Renault Group îşi îmbunătăţeşte perspectivele financiare pentru anul 2022 cu o marjă operaţională a Grupului mai mare de 5% faţă de aproximativ 3% anterior; un flux de free cash-flow operaţional in perimetrul Automobile până la 1,5 miliarde euro faţă de pozitiv anterior.

Grupul confirmă un impact ...citeste mai departe despre "Motivele pentru care Renault Group se confruntă cu pierderi financiare majore în prima jumătate a anului" pe Ziare.com

Profituri în creștere pentru comercianți. Anul 2024, marcat de un avans în cifre
Profituri în creștere pentru comercianți. Anul 2024, marcat de un avans în cifre
Datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată un avans al comerțului cu ridicata în primele luni ale acestui an. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu...
Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
În vreme de sărăcire accelerată, de turbulențe și de imprevizibilitate economică, există și certitudini: prosperitatea covrigăriilor. Un cunoscut lanț de brutării, care...
#pierderi renault group, #constructii masini, #Renault, #profit, #piata auto , #Stiri Auto

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  3. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  4. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  5. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  6. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  7. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  8. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție
  9. Metoda necunoscută de majoritatea șoferilor prin care putem identifica vârsta reală a unei mașini și eventualele accidente suferite
  10. Care este cea mai falsificată bancnotă din România. Avertismentul BNR