Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata de leasing auto se relanseaza: Crestere de peste 12% in prima jumatate a anului

Piata de leasing auto se relanseaza: Crestere de peste 12% in prima jumatate a anului


Piata de leasing operational a inregistrat, in primul semestru din 2014, o crestere de 12,3% fata de aceeasi perioada a anului precedent, depasind pragul de 45.000 de unitati, potrivit unui comunicat al Asociatiei Societatilor de Leasing Operational (ASLO).

In primele sase luni ale anului au fost inmatriculate aproximativ 5.400 de autovehicule noi de catre companiile de leasing operational, mai mult decat dublu fata de prima jumatate a anului trecut, reprezentand peste 15% din totalul inmatricularilor de autoturisme si autovehicule comerciale usoare noi.

Evolutia inregistrata in primele sase luni din 2014 se suprapune peste o perioada de crestere economica si de relansare a vanzarilor de autovehicule, mentioneaza comunicatul ASLO.

Conform datelor centralizate de Asociatia Societatilor de Leasing Operational, in topul primelor cinci companii membre intra LeasePlan Romania, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease Romania si Fleet Management Services.

ASLO estimeaza ca piata totala de leasing operational ar putea ajunge la 47.000 de unitati, la finalul anului 2014, avand in vedere interesul pentru leasing operational si servicii de management de flote, manifestat prin cresterea numarului de solicitari din partea companiilor detinatoare de parcuri auto.

"Cererea pentru servicii de leasing operational si management de flota auto a crescut semnificativ in prima parte a acestui an, iar rezultatele nu au intarziat sa apara, trendul fiind concretizat prin incheierea unui numar sporit de contracte fata de anul 2013. La aceasta au contribuit atat relansarea investitiilor, prin majorarea gradului de absorbtie a fondurilor europene, cat si cresterea competitivitatii, care a determinat o reducere a costurilor pentru clientii finali", a declarat presedintele ASLO, Daniel Ivan.

La nivelul membrilor asociatiei, care reprezinta 90% din total piata, domina in continuare serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 69%, urmate de management de flote 23%, restul reprezentand leasing operational (exclusiv finantare).

Potrivit ASLO, se observa, ca tendinta, o migrare a preferintelor catre masini din clasa mica si compacta, cu o motorizare sub 1,6 litri si costuri scazute de operare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1129 ori