Piata ATV-urilor scade cu 70% in 2009

Luni, 15 Iunie 2009, ora 15:40
4077 citiri
Piata ATV-urilor scade cu 70% in 2009

Criza financiara influenteaza in 2009 si vanzarile de ATV-uri din Romania, scaderea fata de anul trecut fiind estimata la 70%,  a declarat directorul general al companiei Actionland, Angelo stefanescu.

"Daca in 2006-2007 s-a inregistrat o crestere a pietei de ATV-uri chiar si de 300%, in acest an, pe fondul crizei financiare, ne asteptam la o scadere serioasa a pietei. In 2008, noi, ca importatori si dealeri, am estimat piata la 2.000 de ATV-uri vandute, iar dupa cum merg vanzarile pana acum, scaderea va fi de 70%", a declarat Angelo Stefanescu, citat de NewsIn.

Compania Actionland a avut in 2008 o cifra de afaceri de 6,1 milioane lei, in scadere cu 20,77% fa?? de 2007. Compania a avut o retea de 40 de dealeri, insa numarul acestora scazut datorita crizei economice.

"Datorita conditiilor economice, dealerii mai mici au fost nevoiti sa se reprofileze. Acesta este motivul pentru care in acest an nu intentionam sa ne marim numarul de parteneri. Dintre toti parteneri, magazinele retelei din Sibiu si Bucuresti inregistreaza cele mai mari vanzari", a mai precizat Angelo stefanescu.

Compania Actionland este importator exlcusiv al marcilor E ATV, GG Quad, CCM, al remorcilor Agados, al echipamentelor Acerbis si Hebo. In perioada 2003-2007, Actionland a fost importator exclusiv Lindhai, in acest moment fiind doar dealer, asa cum este si in cazul marcilor Polaris, Arctic Cat, KTM, Suyuki si Yamaha.

Un alt jucator de pe piata importurilor si distributiei de ATV-uri, Motoboom, confirma scaderea pietei, insa evita sa faca prognoze asupra vanzarilor din acest an.

"In primul trimestru din acest an am avut o cifra de afaceri de 300.000 de euro, in scadere cu 45% fata de perioada similara a anului trecut. 99% din vanzarile din acest an au fost ATV-uri", a declarat directorul general al Motoboom, Ciprian Haber.

Motoboom a avut in 2008 o cifra de afaceri de 3,5 milioane de euro, in crestere cu 40% fata de 2007.

"Noi ne ocupam si de afaceri cu motociclete, insa 85% din cifra de afaceri inregistrata anii trecuti a fost data din vanzarea de ATV-uri.", a mai spus Haber.

Conform directorului general al Motoboom, cele mai bine vandute ATV-uri au fost cele ieftine - Linhai, urmate de cele ale marcilor Suzuki, Yamaha, Kawasaki si Honda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#afaceri, #motociclete, #piata, #vanzati , #Stiri Auto