Peste o mie de angajati de la Dacia sunt trimisi din nou in somaj tehnic

Marti, 02 Iunie 2020, ora 23:41
1147 citiri
Peste o mie de angajati de la Dacia sunt trimisi din nou in somaj tehnic
Foto: Arhiva Facebook/Dacia

1.100 de angajati de la sectiile Presaj si Mecanica de la uzina Dacia din Mioveni intra in somaj tehnic in perioada 2-30 iunie, din cauza lipsei comenzilor. Compania declara ca activitatea este adaptata cererii comerciale.

Masura vine la nici o luna de zile de cand in fabrica a fost reluata integral activitatea. In fabrica lucreaza 15.000 de oameni.

Potrivit liderilor de sindicat, cei 1.100 de salariati care vor sta acasa in somaj tehnic sunt din sectiile care produc piese si subansamble pentru fabricile din Rusia, Maroc, Brazilia si Franta, care sunt inchise.

"Cei care sunt in somaj tehnic fac piese pentru altii. Atunci, nelucrand ei, n-au ce sa lucreze nici ai nostri. (...) Din 15 mii de oameni, stam acasa 1.100. Am convenit ca Presajul sa lucreze doar in doua schimburi. Fiecare echipa, cand ii vine randul la schimbul trei, sta acasa", a declarat, pentru Mediafax, Nicolae Pavelescu, lider de sindicat Dacia.

760 de angajati din Sectia Motoare nu vor mai veni la munca pana la finalul lunii iunie.

Dacia si-a reluat activitatea integral din data de 4 mai, insa acum se produc doar 1.180 de masini pe zi, potrivit sindicalistilor.

"Industria auto a fost afectata odata cu declansarea crizei sanitare si in Romania, inca din luna februarie, cand a fost inregistrat primul caz de infectie cu COVID - 19 in tara. Activitatea de fabricatie pe platforma industriala Dacia de la Mioveni a fost suspendata si reluata gradual, incepand din 21 aprilie, in acord cu partenerii sociali, prioritizand conditiile de igiena si securitate pentru protejarea sanatatii angajatilor nostri.

Din 11 mai, activitatea celor doua uzine se desfasoara in trei echipe, adaptand-o cererii comerciale. La sfarsitul lunii mai, cadenta de fabricatie a fost de 1.200 de vehicule pe zi, iar in cursul lunii iunie, este prevazuta cresterea acesteia, la 1.300 de vehicule pe zi", a comunicat pentru Mediafax Directia Comunicare Groupe Renault Romania. ...citeste mai departe despre "Peste o mie de angajati de la Dacia sunt trimisi din nou in somaj tehnic" pe Ziare.com

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Dacia somaj tehnic , #Stiri Auto