Peste 110.000 de masini second hand au fost cumparate in 2019 de catre romani. Cum verificati autovehiculul la mana a doua?

Luni, 20 Mai 2019, ora 14:22
972 citiri
Peste 110.000 de masini second hand au fost cumparate in 2019 de catre romani. Cum verificati autovehiculul la mana a doua?

Soferii romani sunt in continuare impartiti intre cumpararea unei masini noi si a unui autovehicul la mana a doua. Desigur, o masina la mana este de obicei mai ieftina decat una noua, iar un alt avantaj este ca pretul sau se degradeaza mai putin.

O vorba adevarata a cumparatorilor de masini spune ca un vehicul nou a pierdut cateva sute de euro din valoarea sa din secunda in care a iesit din curtea dealerului auto. Acest lucru nu este valabil si pentru o masina second hand.

Prin urmare, daca priviti masina ca investitie ori pur si simplu doriti sa o schimbati din cand in cand, masina de ocazie ar putea reprezenta o investitie mai buna.

Si in 2019, soferii romani care s-au orientat spre autovehicule de ocazie au preferat marcile nemtesti. Peste 110.000 de masini second-hand au fost cumparate in primele trei luni din 2019 in Romania, de 3 ori ori mai multe fata de masinile noi.

Persoanele fizice par sa prefer autoturismele second-hand, care au ca tara de provenienta Germania, Franta sau Italia. Pentru moment nu sunt disponibile mai multe date, asteptam luna iulie pentru un bilant al vanzarilor de masini de ocazie in primul semestru al lui 2019.

Fiti insa atenti la achizitia unei masini la mana a doua pentru a nu ajunge sa cheltuiti o multime de bani pe reparatii sau pe indreptarea unor vicii ascunse. Pentru aceasta, comandanti un raport VIN online cu istoricul masinii second hand, pe baza seriei de sasiu, pe https://verificareavin.ro.

Din acest raport, veti afla kilometrajul vehiculului, accidentele suferite, reparatiile si reviziile pe care le-a avut masina; de asemenea, veti afla informatii despre tara de origine a masinii, anul de fabricatie, tipul motorului si al sasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei si tapiteriei si dotarile aditionale. Producatorul poate codifica, aici, destinatia pietei de desfacere a autovehiculului.

Mai mult, numarul seriei de sasiu iti permite sa afli istoricul detaliat al autovehiculului - daune ale autovehiculului si/sau eventuala inundatie a masinii. In baza numarului VIN, poti afla daca autovehiculul este furat sau nu.

Din raportul numarului VIN veti primi fotografiile autovehiculului pe care doresti sa-l cumperi. Acest lucru va va permite sa evaluati daca acesta indeplineste cu adevarat asteptarile tale. Veti afla de cate ori au fost puse la dispozitie fotografiile (de ex. la anunturile de vanzare).

Solicitati online un raport VIN (Vehicle Identification Number), generat pe baza seriei d ...citeste mai departe despre "Peste 110.000 de masini second hand au fost cumparate in 2019 de catre romani. Cum verificati autovehiculul la mana a doua?" pe Ziare.com

Scumpiri colaterale. Prețul mașinilor Dacia crește după tarifele impuse de Uniunea Europeană pe vehiculele electrice din China
Scumpiri colaterale. Prețul mașinilor Dacia crește după tarifele impuse de Uniunea Europeană pe vehiculele electrice din China
Comisia Europeană a anunțat, la 12 iunie, că va aplica taxe vamale suplimentare pentru mașinile pur electrice produse în China. Măsurile, care vor fi aplicate provizoriu de la începutul...
Premiera unui film, anulată. Scenariul era scris de ChatGPT
Premiera unui film, anulată. Scenariul era scris de ChatGPT
Cinemaul Prince Charles din Londra a anulat premiera mondială a filmului “The Last Screenwriter” după ce a primit numeroase plângeri cu privire la utilizarea ChatGPT pentru scrierea...
#verificare VIN, #verifica istoric masina , #Stiri Auto

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  3. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  4. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  5. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  6. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  7. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  8. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție
  9. Metoda necunoscută de majoritatea șoferilor prin care putem identifica vârsta reală a unei mașini și eventualele accidente suferite
  10. Care este cea mai falsificată bancnotă din România. Avertismentul BNR