Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Peste 1.000 de taximetristi independenti protesteaza

Peste 1.000 de taximetristi independenti protesteaza

Peste 1.000 de taximetristii independenti, cu aproximativ 300 de masini, s-au adunat miercuri in Piata Constitutiei din Capitala, pentru a protesta, in principal, impotriva obligativitatii, la incheierea contractelor cu CAS, a platii retroactive a contributiilor sociale pe ultimii cinci ani, conform NewsIn.

"Protestam, in primul rand, pentru anularea articolului 259 din legea 95/2006, care prevede plata retroactiva pe cinci ani a asigurarilor sociale", a declarat presedintele Asociatiei pentru Drepturile Taximetristilor Independenti, Viorel Radu.

Totodata, taximetristii mai solicita instituirea unei comisii guvernamentale care sa verifice modul in care s-au atribuit autorizatiile de taxi in Bucuresti in ultimii cinci ani, precum si eliberarea autorizatiilor de taxi pentru taximetristii independenti care au depus actele de prelungire pana la data de 28 februarie 2010.

Alte revendicari se refera la eliminarea dispecerizarii obligatorii, marirea tarifelor la 2 lei si la incadrarea in categoria a 2-a de munca a taximetristilor.

De semenea, taximetristii mai cer "implicarea ANRSUP in fixarea unui tarif minimal de supravietuire al taximetristilor, deoarece, din cauza crizei, tarifele au scazut nejustificat de mult, neregasindu-se costurile nicaeri, taximetristii fiind obligati sa stea intre 14-16 ore la munca pentru a putea obtine un minim de trai".

O delegatie a protestarilor va depune la Guvern o lista cu revendicarile taximetristilor.

In cazul in care solicitarile taximetristilor nu vor avea vreun raspuns pozitiv, acestia au anuntat ca, peste doua saptamani, vor bloca soseaua de centura a Capitalei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1104 ori
Citeste mai multe despretaximetristi piata constitutiei proteste