Pericol major provocat de anumite mașini: Femeile, risc sporit să facă o boală gravă

Marti, 06 Septembrie 2022, ora 05:31
424 citiri
Pericol major provocat de anumite mașini: Femeile, risc sporit să facă o boală gravă
Poluarea mașinilor diesel provenită de la emisiile nocive ale motorinei sunt periculoase pentru femei FOTO: Indian Auto

Un studiu important efectuat de către oamenii de știință de la Universitățile Manitoba și British Columbia, ambele din Canada, și prezentat pe 2 septembrie 2022, a demonstrat faptul că femeile sunt mai expuse unor riscuri mai mari de îmbolnăvire decât bărbații, la poluarea provenită din vaporii de motorină al mașinilor diesel.

Concentrațiile poluante din gazele de eșapament de la autoturismele și vehiculele pe motorină produc boli de plămâni și probleme respiratorii mai accentuate la femei decât la bărbați, a relevat cercetarea comunicată la Congresul internațional al Societății Europene de boli respiratorii (ERS) de la Barcelona, Spania, potrivit Cosmos Magazine.

Studiul a fost prezentat de către dr. Hemshekhar Mahadevappa de la Universitatea Manitoba, Winnipeg din Canada. ”Știm deja că există diferențe de sex în bolile pulmonare, cum ar fi în cazul astmului și al infecțiilor respiratorii.

Fenomen amenințător pentru omenire: ”Este cel mai ridicat nivel din ultimul milion de ani” VIDEO

Cercetarea noastră a arătat că respirația gazelor de eșapament al mașinilor tip diesel, pe motorină, creează inflamația plămânilor și are un impact asupra modului în care organismul se confruntă cu infecțiile respiratorii”, a spus expertul.

Colaborarea cercetătorilor de la cele două universități din Canada a investigat efectele inhalării gazelor de eșapament de la mașinile diesel, pe motorină, la trei concentrații diferite de particule fine (PM2,5) – de 20, 50 și 150 mg pe metru cub de aer, timp de 4 ore și le-a comparat cu respirația aerului filtrat. Să menționăm faptul că limita admisă de UE pentru aerul sigur la emisiile mașinilor este de 25 mg de PM2,5 la un metru cub.

După expunere, cercetătorii au examinat plasma de la cei 10 voluntari, cinci femei și cinci bărbați. Experții au descoperit variații ale nivelurilor la numai puțin 90 de proteine din corpul uman, care joacă un rol important în inflamații, coagularea sângelui, boli cardiovasculare și sistemul imunitar.

Fenomen îngrozitor descoperit în lume. Un ingredient al vieții începe să dispară și produce extincția în masă

Studiul a arătat că expunerea la gazele de eșapament ale mașinilor diesel și poluarea aerului, are potențialul de a fi mult mai periculos pentru femei decât pentru bărbați.

”Acest lucru este important deoarece se știe că bolile respiratorii, precum astmul ...citeste mai departe despre "Pericol major provocat de anumite mașini: Femeile, risc sporit să facă o boală gravă" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#poluare masini diesel, #masini diesel poluare, #masini motorina poluare, #masini diesel, #boli respiratorii, #boli plamani poluare , #Stiri Auto