Perchezitii la Daimler si Volkswagen, in cadrul anchetei privind practici neconcurentiale

Luni, 23 Octombrie 2017, ora 22:47
1216 citiri
Perchezitii la Daimler si Volkswagen, in cadrul anchetei privind practici neconcurentiale
Foto: Arhiva Ziare.com

Inspectori ai Uniunii Europene si Germaniei au efectuat, luni, perchezitii la sedii ale companiilor auto Daimler si Volkswagen, dupa verificarile care au avut loc la BMW saptamana trecuta, in cadrul investigatiei privind practici neconcurentiale de tip cartel.

Compania auto Daimler anunta vineri ca este denuntator in ancheta, pentru a evita orice sanctiune. Insa, luni, anchetatorii au efectuat perchezitii la sedii ale Daimler si Volkswagen. Verificarile au vizat si sediul firmei Audi, parte a grupului auto Volkswagen.

Saptamana trecuta, inspectori ai Uniunii Europene au efectuat perchezitii la sediul companiei auto BMW, in orasul german Munchen.

Comisia Europeana a confirmat efectuarea unor verificari inopinate la "sediul unei companii auto din Germania" pe 16 octombrie, in cadrul unei investigatii privind presupuse acorduri privind practici neconcurentiale de tip cartel intre producatori germani de autovehicule.

Oficiul UE pentru competitie a anuntat in iulie lansarea unei anchete dupa ce revista Der Spiegel a relatat ca firmele auto Daimler, BMW, Volkswagen, Audi si Porsche au avut zeci de ani aranjamente pentru stabilirea tarifelor si utilizarea de tehnologii.

Prima condamnare in scandalul Dieselgate: Un inginer Volkswagen a ajuns la inchisoareScandalul Dieselgate: Mii de europeni mor anual din cauza emisiilor vehiculelorVolkswagen schimba foaia dupa scandalul Dieselgate: Germanii vor dezvalui consumul real al masinilor ...citeste mai departe despre "Perchezitii la Daimler si Volkswagen, in cadrul anchetei privind practici neconcurentiale" pe Ziare.com

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#perchezitii Daimler, #perchezitii Volkswagen , #Stiri Auto