Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Participatia Fiat la Chrysler a ajuns la 30%

Participatia Fiat la Chrysler a ajuns la 30%

Grupul italian Fiat si-a majorat participatia la Chrysler Group cu cinci puncte procentuale, la 30%, dupa ce producatorul auto american a indeplinit doua obiective impuse de guvernul Statelor Unite in perioada in care i-a acordat sprijin financiar in 2009, transmite Bloomberg, transmite Mediafax.

Chrysler a depasit tinta de vanzari la nivel international si a incheiat un acord pentru extinderea prezentei in afara Americii de Nord, prin intermediul retelei de dealeri a Fiat.

Obiectivele faceau parte dintr-un acord complex intre guvernul SUA si Fiat, incheiat in 2009, prin care compania italiana a obtinut o participatie la Chrysler, precum si controlul managerial.


Potrivit acestui acord, participatia Fiat la Chrysler poate creste daca producatorul american indeplineste mai multe conditii.


Una dintre conditii prevede reducere dependentei Chrysler de piata nord-americana.


 


Chrysler trebuie sa obtina venituri de minim 1,5 miliarde dolari in afara Statelor Unite, Canadei si Mexicului.


In 2010, Chrysler a raportat venituri de 5,4 miliarde dolari in afara Americii de Nord.


 


Acordul din 2009 a suferit unele schimbari importante.


Astfel, Fiat va vinde modelele Chrysler, inclusiv cele sub brand Fiat, in Brazilia si Europa, prin reteaua proprie de dealeri.


Dupa majorarea participatiei Fiat la 30%, cota sindicatului UAW va fi de 59,2%, cea a Trezoreriei SUA de 8,6%, iar cea a guvernului canadian de 2,2%.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1097 ori
Citeste mai multe despreparticipatie fiat chrysler producator auto