Noul Citroen C3, disponibil in Romania din februarie 2010

Luni, 29 Iunie 2009, ora 14:37
1784 citiri
Noul Citroen C3, disponibil in Romania din februarie 2010

Noua generatie a modelului Citroen C3 va fi lansata la nivel european in noiembrie, iar in Romania masina va fi disponibila la sfarsitul lunii februarie din 2010, au declarat, luni, oficialii reprezentantei locale a Citroen.

Actuala generatie a modelului C3 a fost comercializat in peste 2 milioane de exemplare, a anuntat Citroen Romania, intr-un comunicat de presa preluat de Mediafax.

"Innoirea acestui model este de o importanta majora pentru marca si ne ofera mijloacele de a ne realiza ambitiile referitoare la cresterea cotei de piata, atat in ceea ce priveste clientii particulari, cat si clientii intreprinderi", a declarat, in comunicat, directorul general al Citroen, Frederic Banzet.

Noul C3 va avea un parbriz denumit "Zenith", mai lung decat un parbriz standard, pentru a oferi pasagerilor vizibilitate imbunatatita si mai multa luminozitate.

Masina va fi produsa in Franta, in uzinele Aulnay si Poissy.

Noua generatie a C3 va avea o lungime de 3,94 metri si o latime de 1,71 metri. Modelul va fi echipat cu un propulsor diesel care va emite 99 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, iar din 2011 masina va avea o noua generatie de motoare, mai economice, potrivit producatorului.

Vanzarile de autoturisme Citroen in Romania au scazut cu 0,9% in primele cinci luni, de la 922 unitati la 913 masini, pe o piata a automobilelor care a coborat cu 49,2% in perioada analizata, la 57.894 unitati. Astfel, cota de piata a constructorului francez a urcat cu 0,5 puncte, la 1,6%.

Anul trecut Citroen a vandut 2.634 autoturisme in Romania, in scadere cu , 28,1% fata de 2007, pe o piata a automobilelor care a scazut cu 14,1%, la aproape 271.000 de unitati.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

5 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o mașină second hand
5 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o mașină second hand
Te afli în căutarea unei mașini second hand? Este un pas important în viața ta de șofer. Achiziționarea unei mașini poate fi o experiență palpitantă, dar și plină de provocări. Cu...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#citroen, #cota, #masina, #romania , #Stiri Auto