Noul automobil MINI Paceman a fost prezentat oficial sambata in Romania

Sambata, 02 Martie 2013, ora 15:28
2145 citiri
Noul automobil MINI Paceman a fost prezentat oficial sambata in Romania

Noul automobil MINI Paceman, al saptelea model din portofoliul marcii premium britanice, a fost prezentat oficial sambata in Romania, inaintea lansarii internationale care va avea loc la mijlocul lunii martie.

Cu aceasta ocazie, Automobile Bavaria Group, cea mai mare retea de dealeri BMW din Romania, a livrat Casei Regale a Romaniei, in premiera europeana, noul model MINI Paceman, prima cheie a unui astfel de automobil intrand in posesia principelui Nicolae al Romaniei.

MINI Paceman este un Sport Activity Coupe (SAC), cu o gama de patru motorizari, doua pe benzina si doua diesel, cu puteri intre 112 CP si 184 CP.

Disponibil in opt culori, MINI Paceman este primul membru al marcii britanice care va putea fi identificat dupa numele inscris pe spate, care are, tot in premiera pentru MINI, butoanele de control al geamurilor electrice integrate pe usi si stopuri spate orizontale.

Paceman este cel de-al doilea model, dupa SUV-ul compact MINI Countryman, care ofera tractiune integrala.

Deschiderea hayonului si pragul jos asigura accesul usor la portbagaj, de 340 litri, care poate fi extins prin rabatarea scaunelor spate la 1.080 litri.

Motoarele sunt combinate in echiparea standard cu o transmisie manuala cu sase trepte, iar optional este disponibila o cutie de viteze automata cu sase rapoarte. La variantele de top - MINI Cooper S Paceman si MINI Cooper SD Paceman (diesel), transmisia automata este completata de clapete dispuse pe volan.

MINI Cooper S Paceman sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 7,5 secunde (cu transmisie automata: 7,8 secunde), pentru a ajunge la o viteza maxima de 217 km/h (212 km/h cu automata). Consumul mediu de combustibil este de 6,1 litri (7,1 litri automata)/100 kilometri.

Trei dintre cele patru variante pot fi echipate cu sistemul de tractiune integrala ALL4 - MINI Cooper S Paceman, MINI Cooper SD Paceman si MINI Cooper D Paceman.

MINI a incheiat anul 2012 cu o crestere de peste 15% a vanzarilor pe piata romaneasca, ajungand la 168 de unitati. Daca MINI Roadster si Coupe raman modele de nisa, mai bine de 55% din optiunile clientilor au fost adjudecate de varianta clasica de caroserie, hatchback. Cu 35% din totalul vanzarilor, MINI Countryman, primul model cu 4 usi si tractiune integrala al marcii, este al doilea ca popularitate.

Imaginea extrovertita a marcii este demonstrata si de optiunea pentru culori, cu rosu ocupand prima pozitie, cu o cota de aproximativ 40%.

In ceea ce priveste motorizarile, 15% dintre clienti au optat pentru Cooper S, propulsorul de 1,6 litri TwinScroll Turbo care dezvolta 184 CP, versiunea sportiva depasita ca performanta doar de exclusivistul John Cooper Works.

Pentru aceasta din urma au optat trei clienti in 2012. Dupa debutul mai multor variante de motoare in ultimii ani, diesel-ul devine tot mai interesant pentru clientii de MINI, 19% dintre acestia optand pentru un propulsor pe motorina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#MINI Paceman lansare Romania, #Automobile Bavaria Group lansare Romania , #Stiri Auto