Noua Mazda3, din iunie, de la 15.690 de euro

Marti, 24 Martie 2009, ora 15:13
2946 citiri
Noua Mazda3, din iunie, de la 15.690 de euro

Lansata azi in Europa, a doua generatie Mazda3 va fi disponibila in Romania incepand cu luna iunie, la un pret de pornire, cu toate taxele incluse, de 15.690 de euro.



Noua Mazda3 este disponibila in cinci nivele de dotare, fiind echipata standard cu aer conditionat, geamuri electrice fata, volan ajustabil pe inaltime si adancime, computer de bord, oglinzi electrice, radio CD compatibil MP3 si port auxiliar pentru dispozitive portabile. In functie de versiunea aleasa sunt disponibile dotari precum sistemul de acces si pornire fara cheie, scaune reglabile electric cu memorie, senzori de parcare, conectivitate Bluetooth, sistem Hi-Fi Bose cu 10 difuzoare si parbriz incalzit.

Compacta de la Mazda poate fi echipata cu patru variante de motorizare, doua diesel, de 2,2l si de 1,6l si doua pe benzina, de 2l si de 1,6l. Motorul cu cea mai mare capacitate, complet nou, este disponibil in doua trepte de putere, 185 CP si 400 Nm, respectiv 150 CP si 360 Nm si prezinta consumuri combinate de 5,6l, respectiv 5,4l/100km. Propulsorul pe benzina de 2l genereaza 150 CP si 187 Nm si realizeaza un consum combinat de 7,6l/100 km.

Toate motoarele au fost optimizate atat in ceea ce priveste consumul cat si nivelul de emisii, motorizarile superioare fiind compatibile normelor de poluare euro 5. Preocuparea pentru mediu nu se opreste doar la motoare, noua Mazda3 fiind in proportie de 95% reciclabila, cateva elemente vizibile fiind spoilere-le fata si spate, instrumentele de bord si tapiteria scaunelor.

Elementele de siguranta standard includ directia asistata electric, sistemele ABS, EBD (distributia electronica a fortei de franare), TCS si DSC (de control al tractiunii si al stabilitatii), asistenta la franarea de urgenta (ESS) si sase airbag-uri (frontale, laterale si cortina). Optional si in functie de nivelul de echipare acestea vor putea fi completate cu faruri Bi-Xenon, senzori de monitorizare a presiunii in pneuri, sistem de faruri adaptive (AFS) si cu tehnologia RVM (senzori de monitorizare in mers a partii din spate a autovehiculului).

Gabriela Garjoaba

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#disponibil, #euro, #mazda, #romania , #Stiri Auto