Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noua fabrica Bosch din Cluj, premiata pentru viteza de constructie

Noua fabrica Bosch din Cluj, premiata pentru viteza de constructie


Fabrica Bosch de la Cluj va fi inaugurata in data de 9 mai, noul punct de lucru al companiei germane primind distinctia 'Automotive Electronics Speed Award' pentru construirea in timp record a fabricii din Romania, potrivit unui comunicat de presa al Grupului.

Echipa Bosch care a participat la ridicarea fabricii de la Cluj a fost formata din angajati din Romania (Bucuresti si Cluj), Germania (fabrica din Ansbach), Franta (unitatea de productie din Mondville) si Ungaria (centrul Bosch din Hatvan).

Inaugurarea unitatii de productie din Romania va coincide cu marcarea Zilei Europei.

Bosch a investit la Cluj, in prima faza, suma de 77 milioane de euro in noul centru de cercetare si productie care ocupa o suprafata totala de circa 38.000 mp.

Potrivit companiei, pana la inceputul anului 2014, un numar de 325 de angajati si-au desfasurat activitatea in domeniul productiei si cercetarii in cadrul acestui centru. De-a lungul urmatorilor ani, locatia urmeaza sa fie extinsa, iar Bosch planuieste sa continue procesul de recrutare.

Din punct de vedere organizational, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvolta si produce unitati electronice de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii.

Divizia are 17 unitati de productie la nivel mondial si un numar de aproximativ 20.000 de angajati.

Grupul Bosch este reprezentat in Romania in patru orase: Bucuresti, Blaj, Cluj si Timisoara.

In Bucuresti, Bosch este prezent din anul 1994 cu o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, precum si de echipamente auto. Incepand cu anul 1999, Bosch este prezent in Capitala si prin BSH Electrocasnice SRL.

Din 2007, la Blaj se afla Bosch Rexroth cu o unitate de productie pentru tehnica liniara, care a fost extinsa in 2013 cu o noua fabrica destinata industriei auto. De asemenea, incepand cu anul 2008, in Timisoara se afla un centru de comunicare Bosch.

La inceputul anului 2014, numarul total de angajati ai concernului Bosch in Romania era de circa 2.000 de persoane.

Conform cifrelor preliminare, in anul fiscal 2013, aproape 281.000 de angajati au generat vanzari la nivel global de 46,4 miliarde de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1514 ori