Noile Fiesta si Ka vin din martie in Romania

Marti, 24 Februarie 2009, ora 12:00
2493 citiri
Noile Fiesta si Ka vin din martie in Romania

Noile modele Ford Fiesta si Ford Ka vor fi disponibile incepand din 3 martie pe piata din Romania, prin intermediul retelei Romcar.

Noul Ka pastreaza toate calitatile ce au atras popularitatea versiunii sale anterioare – dimensiunea compacta, aspectul atractiv, dinamica deosebita si personalitatea jucausa. Cu un design interior si exterior impresionant, noul model este usor manevrabil si prietenos cu mediul.

Modelul prezinta doua versiuni de motorizare economice, ce dezvolta emisii reduse de noxe: motorul Duratec 1,2 litri benzina de 69 CP si, pentru prima data pe un Ka, motorul Duratorq 1,3 litri turbodiesel de 75 CP.  Atat varianta pe benzina, cat si cea pe motorina produc emisii remarcabile, sub nivelul de 120 g/km CO2. Motorizarea diesel imbunatateste si economia de combustibil, atingand un consum mixt de 4,2 litri / 100km. Noul Ford Ka este disponibil in doua variante de echipare: Ambiente si Titanium si intr-o singura varianta de caroserie – 3 usi.

Noul Fiesta marcheaza un capitol important in
istoria Ford, asumandu-si rolul de cea mai distinctiva versiune Fiesta lansata incepand din anul 1976, cand a fost prezentata publicului pentru prima data.

Pentu noul model Fiesta, inginerii Ford au proiectat trei motorizari pe benzina: 1,25 litri de 82 CP, 1,4 litri de 96 CP si 1,6 litri de 120 CP si doua motorizari diesel TDCi: 1,4 litri de 68 CP si 1,6 litri de 90 CP. Toate versiunile de motorizare sunt disponibile in 3 si 5 usi, in timp ce gama de echipare destinata acestui model cuprinde cinci niveluri.

La testele Euro NCAP, Fiesta a obtinut punctajul maxim de 5 stele pentru protectia pasagerilor adulti, 4 stele pentru protectia  pasagerilor copii si de 3 stele  dobandite in urma testelor de protectie a pietonilor. Sistemului de protectie inteligent i se alatura airbagul genunchi sofer plus airbaguri laterale si de tip cortina.

Preturile de vanzare, fara TVA, pentru noul Ka incep de la 8.700 euro, in timp ce noul Fiesta poate fi configurat de la 9.190 euro pentru versiunea Ambiente.

In scopul de a facilita accesul publicului la gama de modele Ford, in luna martie reteaua Romcar organizeaza la nivel national doua sesiuni de evenimente „porti deschise” dedicate modelelor Fiesta si Ka.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
#fiesta, #ford, #ka, #model, #motorizare, #romania , #Stiri Auto