Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noi restricții pentru trotinetele electrice. Viteza maximă la care ar putea fi limitate, la cererea deputaților

Noi restricții pentru trotinetele electrice. Viteza maximă la care ar putea fi limitate, la cererea deputaților

Deputatul PNL Gabriel Andronache a anunțat că urmează să propună în Comisia Juridică unamendament pentru limitarea vitezei cu care trotinetele electrice pot circula pe drumurile publice la 15 km/h.

În prezent, limita de viteză cu care pot circula trotinetele electrice este de 25km/h. Liberalul a motivat inițiativa spunând că trebuie protejați copii și vârstnicii care circulă pe trotuare.

”Am propus în Comisia Juridică un amendament: trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice să aibă viteza limitată la maxim 15 km/h. În prezent limita este de 25 km/h; mult prea mult! A venit momentul să spunem STOP agresivităţii”, anunţă într-o postare pe Facebook deputatul liberal.

În opinia sa, a venit momentul să protejăm vârstnicii, copiii şi în general oamenii care circulă pe trotuar şi care trebuie să se ferească de cei care nu respectă nicio regulă în utilizarea trotinetelor electrice.

”Reducerea vitezei setate este o primă soluţie. Dezbaterea asupra amendamentului va fi reluată săptămânile următoare”, conchide Andronache.

...citeste mai departe despre "Noi restricții pentru trotinetele electrice. Viteza maximă la care ar putea fi limitate, la cererea deputaților" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 528 ori