Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nissan concediaza temporar 200 de angajati

Nissan concediaza temporar 200 de angajati

Producatorul auto japonez Nissan a incheiat un acord cu sindicatele din Spania privind concedierea temporara a 200 de angajati. O astfel de masura ii permite constructorului auto evitarea unor costuri mai ridicate si pastrarea locurilor de munca si care face parte dintr-un plan de desfiintare a 1.680 de posturi.

In octombrie 2008, Nissan a anuntat concedierea a 1.680 de angajati la o fabrica detinuta in Barcelona, ca urmare a scaderii cererii, in special in cazul modelelor van si 4X4.

Compania a explicat ca 200 de angajati vor renunta temporar la locurile de munca, respectiv pana in 2012, urmand sa primeasca pe an o suma compensatorie egala cu drepturile salariale pentru 20 de zile lucrate, precum si dreptul de a reveni ulterior la locurile de munca, cu aceleasi drepturi.

Acordul va permite pastrarea altor 100 de posturi si survine unor acorduri de pensionare anticipata si plecari voluntare a 650 de angajati.

Astfel, numarul de angajati care urmeaza sa fie concediati a fost redus la circa 700, iar discutiile cu sindicatele continua.

Potruvit Mediafax, ritmul de crestere a somajului din Spania este cel mai mare din Europa, dupa ce recesiunea mondiala a afectat puternic piata imobiliara si consumul din aceasta tara.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1182 ori