Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Informația care face diferența. Cum negociezi avansul unei mașini în leasing

Informația care face diferența. Cum negociezi avansul unei mașini în leasing

Ai nevoie de o mașină. Poate vrei să o schimbi pe cea veche și prețurile nu te încântă. Te-ar tenta un contract de leasing pentru automobile, însă nu ai dat curs acestui gând pentru că nu ai avut suficiente informații si nu ți-ai imaginat că prețurile chiar sunt negociabile.

Ziare.com îți explică, în cadrul rubricii Banii tăi, cum negociezi prețurile într-un contract de leasing pentru mașină.

Chiar dacă negocierea este o artă și a fost un subiect tratat în multe domenii și cărți de specialitate, în afaceri trebuie să știi că aproape orice este negociabil, atâta vreme cât se păstrează parametrii business de comunicare. Așadar, într-un contract de leasing pentru mașină poți negocia o gamă largă de factori, cum ar fi:

plata avansului;termenul de leasing si plățile lunare;termenii de închidere a contractului;depozitul de garanție.

Mai mult, pentru siguranță este necesar să citești cu atenție condițiile de leasing înainte de a ajunge la dealer. Pune pe hârtie cifrele si calculează cât de mult vrei să plătești avans, pe ce termen vrei sa închei contractul de leasing și ce plăți lunare ți-ai permite. Astfel, poți negocia contractul de leasing pe baza cifrelor tale.

În același timp, va trebui să urmărești termenul de leasing, pentru a te asigura că distribuitorul nu îl prelungește pe o perioadă mai lungă, în schimbul acelor rate mai mici cu care a fost de acord.

Așadar, dacă înțelegi cum funcționează procesul de leasing, vei putea negocia foarte mult pentru viitoarea mașină, bifând interesele personale și nu pe cele ale dealer-ului.

CEC Bank te încurajează să fii responsabil cu banii tăi. ...citeste mai departe despre "Informația care face diferența. Cum negociezi avansul unei mașini în leasing" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 543 ori
Citeste mai multe despreleasing auto leasing masini auto avans leasing