Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Muncitorii disponibilizati de Volvo primesc bani de la CE

Muncitorii disponibilizati de Volvo primesc bani de la CE

Comisia Europeana a aprobat miercuri o aplicatie pentru Suedia, privind alocarea a 9,8 milioane euro de la Fondul european de ajustare la globalizare (EGF) pentru ca 1.500 de lucratori ai Volvo si furnizorilor sai ramasi fara loc de munca sa-si gaseasca slujbe, arata un comunicat al CE, informeaza NewsIn.

"Toate domeniile din UE resimt efectele crizei. Sectorul auto a fost afectat semnificativ de actuala criza economica, cu scaderi de 20% ale inmatricularilor. Ma bucur ca muncitorii afectati din statele membre beneficiaza de ajutor prin EGF. Sunt, de asemenea, increzator, ca masurile planificate ii vor ajuta pe acestia sa revina in campul muncii", a declarat comisarul european pentru ocupare, Vladimir Spidla.

Proiectul Suediei se refera la 4.687 de locuri de munca pierdute in total - din care 2.258 la Volvo Cars si 2.429 la 23 dintre furnizorii si producatorii de componente - care au aparut ca urmare a declinului rapid al cererii de masini pe fondul crizei economice si financiare.


Volvo Cars, detinut de Ford Motor Company, este expus si problemelor de pe piata Statelor Unite, care a fost afectata in mod serios.


Regiunea Västsverige, unde au avut loc 73% dintre disponibilizari, sufera de pe urma somajului care a afectat lucrari ai Volvo Cars, Saab, Volvo AB si furnizorii acestora.


Numarul somerilor din regiune era in martie 2009 cu 60% mai mare decat in luna similara din 2008.


Costul estimat al pachetului de asistenta prin EGF este de 15 milioane euro, din care CE va aloca 9,8 milioane euro.


Banii vor fi folositi pentru instruire, promovare antreprenoriala, ajutor pentru deschiderea de afaceri proprii, training si recalificare profesionala.


Pana in prezent prin EGF au fost transmise 33 de aplicatii, in valoare de 157 milioane euro, pentru ajutarea a peste 40.000 muncitori. 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 972 ori
Citeste mai multe despreajutor auto declin disponibilizati volvo