Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MTI vrea sa realizeze 531 km de autostrada in trei ani

MTI vrea sa realizeze 531 km de autostrada in trei ani

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat vineri ca ministerul are drept obiectiv pentru urmatorii trei ani realizarea a 531 de kilometri de autostrada si modernizarea a 800 de kilometri de drumuri nationale.

"A fost accelerat procesul de atragere a fondurilor structurale si de coeziune si a sumelor de la Banca Europeana de Investitii, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, pentru ca in maximum trei ani sa avem construiti inca 531 de kilometri de autostrada in Romania. Cu resursa financiara pe care o avem astazi la dispozitie, noi preconizam ca vom avea inca 800 de kilometri de drumuri nationale modernizate in trei ani", a mentionat Boagiu.

Aceasta a adaugat ca sunt pregatite proiecte pentru noua perspectiva financiara a Uniunii Europene din intervalul 2014-2020, astfel incat "sa nu mai patim ca in perioada 207-2008, cand nu am reusit sa atragem deloc fonduri europene, din diverse motive".


Boagiu a mai amintit, printre prioritatile Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI) , dezvoltarea transportului intermodal, strategia Dunarii si modernizarea caii ferate.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1193 ori
Citeste mai multe despreautostrada constructie kilometri romania