MTI incepe alinierea la regulile UE

Joi, 02 Iunie 2011, ora 16:11
1097 citiri
MTI incepe alinierea la regulile UE

Ministerul Transporturilor vrea sa implementeze patrui noi regulamente in scopul alinierii la reglementarile UE care are ca termen limita anul 2014, conform NewsIn.

"Pana in 2014 Romania trebuie sa ajunga la un nivel cu UE, inclusiv cel al salarizarii, si in rand cu toti transportatorii. Ma refer la cele patru regulamente care vor intra in vigoare din 4 decembrie", a declarat, in cadrul unui simpozion, Florian Coman.

Potrivit directorului general al Autoritatii Rutiere Romane (ARR), un regulament este prevazut pentru transportul calatorilor cu autobuzele si pe calea ferata." Autoritatile locale sunt obligate sa defineasca serviciul public de transport, ca purtator al unui avantaj pe care pana in prezent transportatorii nu l-au avut, respectiv un tip de subventie".

"Celelalte trei regulamente se refera la conditiile de acces la profesie, cu trei componente ce cuprind capacitatea financiara, competenta profesionala si onorabilitatea si aici ma refer la faptul ca firma de transport sa nu aiba abateri grave de la legislatie. Ca, de exemplu, directorul executiv al unei firme de transport sa nu aiba cazier cu infractiuni grave", a explicat directorul general al ARR, Florian Coman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#transport persoane, #transport marfa, #ministerul transporturilor, #reglementare ue , #Stiri Auto