Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Modificari in programul Rabla Plus: o noua categorie de autovehicule finantate prin program

Modificari in programul Rabla Plus: o noua categorie de autovehicule finantate prin program
Ghidul Programului "Rabla Plus" a fost modificat, fiind introdusa o noua categorie de autovehicule finantate prin program si, de asemenea, fiind mentionat un procent maxim de finantare de 50% din pretul de achizitie a autovehiculelor electrice, tinand cont de valoarea ecotichetului, de aproximativ 10.000 euro, raportata la preturile existente pe piata, anunta Ministerul Mediului.

Potrivit ministerului, incepand cu 1 ianuarie 2018, vor fi finantate prin program si cvadriciclurile electrice.

O alta modificare la Programul "Rabla Plus" este eliminarea termenului de 31 decembrie pana la care pot fi emise facturile de achizitie a autovehiculelor electrice noi, tinand cont de perioadele mari de timp necesare producatorilor pentru livrare. In acest context, facturile vor fi emise in termenul de 180 de zile de valabilitate a notelor de inscriere a persoanelor fizice si juridice, fara a mai fi conditionata livrarea autovehiculelor pana la sfarsitul anului fiscal.

Ministerul Mediului precizeaza ca notelor de inscriere emise anterior intrarii in vigoare a ordinului prin care a fost modificat Ghidul de finantare le sunt aplicabile prevederile in vigoare la data emiterii acestora. Prin urmare, daca acestea au fost emise pana la intrarea in vigoare a ordinului de modificare, isi inceteaza valabilitatea la 31 decembrie 2017.

Citeste si:

Programul Rabla continua si in 2018. Va pune accent pe reducerea emisiilor de carbon

Programul Rabla se extinde in 2018 si la biciclete electrice

Guvernul a aprobat inca 3.800 de vouchere pentru Programul Rabla Clasic

Programul Rabla Clasic primeste inca 25 de milioane de lei. Iata pana cand puteti depune dosarul ...citeste mai departe despre "Modificari in programul Rabla Plus: o noua categorie de autovehicule finantate prin program" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1168 ori