Mitsubishi negociaza deschiderea unei uzine in Romania - ce spune premierul Grindeanu

Vineri, 03 Martie 2017, ora 17:10
1353 citiri
Mitsubishi negociaza deschiderea unei uzine in Romania - ce spune premierul Grindeanu
Foto: Facebook/ Mitsubishi Romania

Gigantul auto japonez Mitsubishi ar putea deschide o uzina in tara noastra. Informatia nu a fost nici confirmata, nici infirmata de prim-ministrul Sorin Grindeanu.

Potrivit informatiilor Digi 24, reprezentantii companiei ar fi discutat deja la Guvern cu ministrii care sunt facilitatile ce le pot obtine pentru deschiderea fabricii.

Potrivit agendei premierului de pe site-ul Guvernului, o intalnire intre Grindeanu, reprezentanti ai companiei si ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, a avut loc miercuri.

Zonele luate in calcul de reprezentantii Mitsubishi sunt judetele Timis, unde Grindeanu a fost presedinte al Consiliului Judetean pana sa fie numit premier, si Prahova. Ambele zone sunt situate in apropiere de autostrazi finalizate ce ar facilita astfel transportul masinilor catre Europa.

Surse citate de Digi 24, din mediul privat, sustin ca negocierile intre cele doua parti se poarta inca din 2013.

In ce il priveste pe premierul Sorin Grindeanu, acesta nu a dat vreo informatie despre aceste negocieri.

"Nu vreau sa detaliez. Nu stiu ce informatii au aparut in presa. Eu imi doresc sa vina nu doar la Timisoara, imi doresc sa vina oriunde, imi doresc oriunde un investitor mare.

O multinationala, daca vreti, gaseste teren propice, ca vorbim de Timisoara, de Vaslui, de Iasi si de ce vreti dumneavoastra, de Zimnicea, sa vina in Romania, iar rolul nostru, al autoritatilor centrale, dar si al autoritatilor locale este sa cream cadrul propice ca acesti mari investitori sa vina sa investeasca in Romania. Chestiunile punctuale legate de anumite investitii, dati-mi voie sa nu raspund", a precizat prim-ministrul.

Mitsubishi a fost preluata anul trecut de Renaul-Nissan. In prezent, in Romania se produc masini Dacia la Mioveni si Ford la Craiova.

Gigantul japonez se mai afla in negocieri cu autoritati din Slovacia si Ungaria. ...citeste mai departe despre "Mitsubishi negociaza deschiderea unei uzine in Romania - ce spune premierul Grindeanu" pe Ziare.com

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Mitsubishi fabrica Romania, #Mitsubishi uzina Romania, #Grindeanu Mitsubishi Romania, #productie Mitsubishi Romania , #Stiri Auto