Ce culoare au mașinile la mâna a doua care se cumpără cel mai repede în România: "Este nevoie de aproximativ 3 săptămâni pentru a vinde"

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 12:42
1122 citiri
Ce culoare au mașinile la mâna a doua care se cumpără cel mai repede în România: "Este nevoie de aproximativ 3 săptămâni pentru a vinde"
Mașini de diferite culori FOTO Pixabay

Atunci când cumpără o mașină la mâna a doua, românii iau în calzul diferite criterii, începând cu prețul și vechimea mașinii și terminând cu o marcă preferată.

Culoarea caroseriei influențează rapiditatea cu care se vinde un autoturism.

O platformă online care oferă acces utilizatorilor la istoricul oricărei mașini pe baza codului VIN, a făcut un studiu despre cum influențează în mod direct culoarea mașinii cât de rapid sau cât de greu se vinde un vehicul la mâna a doua.

Prima de pe lista culorilor care ajută cel mai mult la vânzarea unei mașini este cea galbenă, potrivit carVertical, citat de g4media.

Cu o medie de stat pe piață de doar 20,8 zile, mașinile second hand care au exteriorul colorat galben se vând cel mai repede.

„Vedem clar că galbenul face excepție pentru România în regiune. Chiar și în comparație cu țările vecine precum Ungaria, mașinile de culoare galbenă sunt clar mai vândute în România. Este nevoie de aproximativ 3 săptămâni pentru a vinde un vehicul galben în România și deși necesită aproape aceeași perioadă de timp pentru a vinde o astfel de mașină în Ungaria, galbenul este culoarea care se vinde cel mai lent acolo. Acest lucru arată cât de diferite pot fi piețele învecinate”, a explicat Matas Buzelis, directorul de comunicații carVertical.

Locul doi este ocupat de argintiu, mașinile care au această culoare se vând după aproximativ 21,6 zile.

Locul trei este ocupat de nonculoarea negru, mașinile care au această nuanță având o medie de doar 22,9 zile la vânzare.

Ce culori au mașinile care se vând cel mai greu

La polul opus, culoarea care se vinde cel mai greu este bejul, cu o medie de 26,2 zile la vânzare.

Greu de vândut sunt și mașinile albe și cele verzi cu o medie de 24,8 și respectiv 24,7 zile la vânzare. ...citeste mai departe despre "Ce culoare au mașinile la mâna a doua care se cumpără cel mai repede în România: "Este nevoie de aproximativ 3 săptămâni pentru a vinde"" pe Ziare.com

FMI: Zona euro, încă un an de stagnare în 2024. Rusia va avea un nou an cu avans economic de peste 3%
FMI: Zona euro, încă un an de stagnare în 2024. Rusia va avea un nou an cu avans economic de peste 3%
Fondul Monetar Internațional estimează, în ultimele previziuni economice publicate, că economia zonei euro va avea un avans economic subunitar și în 2024. Temerile legate de o eventuală...
Hackerii vizează tot mai mult site-urile autorităților din România. Care ar fi motivele și cine revendică atacurile
Hackerii vizează tot mai mult site-urile autorităților din România. Care ar fi motivele și cine revendică atacurile
Atacurile de tip DDoS împotriva site-urilor instituțiilor guvernamentale din România sunt în creștere potrivit unui analist de securitate ASERT. Mai multe grupări de hackeri au revendicat...
#masini second hand Romania, #vanzare, #cumparare, #culori, #preferat , #Stiri Auto

Curs valutar

1 EUR = 4.9681 RON

0.0026

1 USD = 4.5404 RON

-0.0151
  1. Cât costă o noapte de cazare la cele mai scumpe hoteluri din Mamaia. Ce tarife a stabilit Gică Hagi, la hotelul său de lux
  2. Cum se conduce pe caniculă. Ce e absolut important să faci înainte de a te urca la volan
  3. O familie de 4 persoane are nevoie de 2.000 de euro lunar pentru a trăi decent: “Să-şi asigure mâncarea, să-şi plătească facturile şi să supraviețuiască”
  4. Un oraș aflat la 8.700 de km zguduie lumea: Toate produsele se scumpesc, cel mai grav blocaj de la pandemie
  5. Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
  6. Panică la un gigant mondial al industriei „junk food". Cât de mult au scăzut vânzările
  7. Surpriza mașinilor viitorului anunțată de cea mai mare companie din lume: ”Americanii și chinezii nu merg în direcția asta”
  8. Cele 6 recomandări esențiale pentru șoferii care circulă pe caniculă. Care este presiunea ideală pentru anvelope vara
  9. Buget de peste 440 de milioane de euro pentru programul Start-Up Nation, în 2024: ”România va avea cea mai mare creștere economică din UE”
  10. Cu banii ținuți în sobă, nu la „saltea”. Cum s-a prezentat un român la BNR VIDEO