Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce culoare au mașinile la mâna a doua care se cumpără cel mai repede în România: "Este nevoie de aproximativ 3 săptămâni pentru a vinde"

Ce culoare au mașinile la mâna a doua care se cumpără cel mai repede în România: "Este nevoie de aproximativ 3 săptămâni pentru a vinde"

Atunci când cumpără o mașină la mâna a doua, românii iau în calzul diferite criterii, începând cu prețul și vechimea mașinii și terminând cu o marcă preferată.

Culoarea caroseriei influențează rapiditatea cu care se vinde un autoturism.

O platformă online care oferă acces utilizatorilor la istoricul oricărei mașini pe baza codului VIN, a făcut un studiu despre cum influențează în mod direct culoarea mașinii cât de rapid sau cât de greu se vinde un vehicul la mâna a doua.

Prima de pe lista culorilor care ajută cel mai mult la vânzarea unei mașini este cea galbenă, potrivit carVertical, citat de g4media.

Cu o medie de stat pe piață de doar 20,8 zile, mașinile second hand care au exteriorul colorat galben se vând cel mai repede.

„Vedem clar că galbenul face excepție pentru România în regiune. Chiar și în comparație cu țările vecine precum Ungaria, mașinile de culoare galbenă sunt clar mai vândute în România. Este nevoie de aproximativ 3 săptămâni pentru a vinde un vehicul galben în România și deși necesită aproape aceeași perioadă de timp pentru a vinde o astfel de mașină în Ungaria, galbenul este culoarea care se vinde cel mai lent acolo. Acest lucru arată cât de diferite pot fi piețele învecinate”, a explicat Matas Buzelis, directorul de comunicații carVertical.

Locul doi este ocupat de argintiu, mașinile care au această culoare se vând după aproximativ 21,6 zile.

Locul trei este ocupat de nonculoarea negru, mașinile care au această nuanță având o medie de doar 22,9 zile la vânzare.

Ce culori au mașinile care se vând cel mai greu

La polul opus, culoarea care se vinde cel mai greu este bejul, cu o medie de 26,2 zile la vânzare.

Greu de vândut sunt și mașinile albe și cele verzi cu o medie de 24,8 și respectiv 24,7 zile la vânzare. ...citeste mai departe despre "Ce culoare au mașinile la mâna a doua care se cumpără cel mai repede în România: "Este nevoie de aproximativ 3 săptămâni pentru a vinde"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1011 ori