Cele mai mari probleme ale mașinilor electrice: ”Un fel de electro-Superman pe patru roți, o așteptare ușor nerezonabilă”

Marti, 06 Septembrie 2022, ora 22:55
522 citiri
Cele mai mari probleme ale mașinilor electrice: ”Un fel de electro-Superman pe patru roți, o așteptare ușor nerezonabilă”
Industria mașinilor electrice a luat avânt FOTO Unsplash

Industria mașinilor electrice ia avânt atât la nivel global, cât și în România, țara noastră ocupând primul loc din Uniunea Europeană în domeniul creșterii înmatriculărilor de mașini electrice în primul trimestru al anului 2022.

Aceste autoturisme vin cu numeroase avantaje și au revoluționat industria auto prin faptul că au zero emisii de eșapament ca urmare a renunțării la motorul cu ardere internă în favoarea unui motor electric alimentat de baterie.

”S-a făcut multă fanfară cu privire la modul în care mașinile electrice vor salva planeta și ne vor salva pe toți de un dezastru iminent, ca un fel de electro-Superman pe patru roți - o așteptare ușor nerezonabilă”, scrie jurnalistul Stephen Corby, specializat în industria auto, pentru carsguide.com.

Totuși, mașinile electrice nu sunt lipsite de defecte și există o serie de probleme de care ar trebui să fie conștienți oamenii care se gândesc să facă o astfel de achiziție, mai arată sursa citată.

Top 6 probleme cu mașinile electrice

1. Autonomia

Cea mai mare îngrijorare pe care oamenii o au când vine vorba de mașinile electrice este că vor rămâne fără baterie pe marginea drumului, departe de un loc unde să o poată încărca. Este o preocupare justificată, mai ales că multe țări nu au încă infrastructura necesară pentru a sprijini mașinile electrice să parcurgă distanțe lungi.

Tocmai din acest motiv, autonomia mașinilor electrice este îmbunătățită constant. De exemplu, Tesla Model S are o autonomie estimată la 652 de kilometri. În plus, mai multe companii lucrează în prezent la fabricarea unei baterii ce poate genera o autonomie de peste 1.000 de kilometri.

2. Baterii sensibile la temperatură

Căldura extremă poate accelera degradarea bateriei, pe când, la polul opus, frigul poate avea un impact negativ asupra autonomiei mașinii electrice. Acest aspect obligă șoferii să fie mai atenți la temperaturile la care este expus vehiculul.

3. Bateriile care iau foc sunt foarte greu de stins

Vestea bună este că există un risc considerabil mai mic de incendiu în cazul mașinilor electrice, în cazul Tesla riscul este de 11 ori mai mic. Chiar și dacă, totuși, se întâmplă, durează mai mult până ia foc o mașină electrică, astfel că pasagerii au mai mult timp să se îndepărteze.

Problema dificilă apare când pompierii trebuie să stingă o baterie de mașină electrică care a ...citeste mai departe despre "Cele mai mari probleme ale mașinilor electrice: ”Un fel de electro-Superman pe patru roți, o așteptare ușor nerezonabilă”" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Tesla solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru Elon Musk. Suma uriașă la care se ridică
Tesla solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru Elon Musk. Suma uriașă la care se ridică
Tesla Inc. solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru CEO-ul Elon Musk, evaluat la 56 de miliarde de dolari. De asemenea, compania a propus relocarea sediului...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#masini electrice, #probleme masini electrice, #masini electrice pret , #Stiri Auto