7 mașini electrice din 2022 care garantează cea mai bună autonomie. Care sunt caracteristile monştrilor de performanţă

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 21:45
1069 citiri
7 mașini electrice din 2022 care garantează cea mai bună autonomie. Care sunt caracteristile monştrilor de performanţă
Tesla, Modelul S este oferit și în versiunea Plaid, un monstru de performanţe, care ajunge de la 0 la 100 de km pe ora în doar 2.1 secunde FOTO tesla.com

Emisiile toxice provenite de la țevile de eșapament ale mașinilor diesel și pe benzină au cauzat probleme serioase de poluare a aerului în toate orașele de pe glob și provoacă zeci de mii de decese premature în fiecare an.

Potrivit Greenpeace, transporturile sunt responsabile pentru o pătrime din emisiile de gaze cu efect de seră ale UE, iar emisiile generate în acest sector continuă să crească. O tranziție către un sistem de transport nepoluant este vitală.

“Avem nevoie de alternative sustenabile la mersul cu mașina, precum transportul public electrificat sau mersul cu bicicleta. Atunci când nu există alternative sustenabile,

mașina electrică poate fi un mijloc de transport eficient, mai ales dacă e folosită de mai multe persoane sau în sistem de car-sharing”.

Dar când vorbim despre mașini electrice automat ne gândim și la autonomie. Modelele de mașini electrice disponibile pe piață în 2021 au o autonomie între 200 km și 500 km.

Mai jos, veţi putea citi despre un clasament realizat de odat.ro cu mașinile electrice din 2022, care oferă cea mai bună autonomie, însă care sunt și… foarte scumpe, cel puţin, momentan:

1. Tesla Model S, Long Range, 652 km autonomie - este cea mai bună versiune, cu o autonomie posibilă de 652 de km. "Modelul S este oferit și în versiunea Plaid, care este un monstru de performanţe. Aceasta ajunge de la 0 la 100 de km pe ora în doar 2.1 secunde. Însă această autonomie de neegalat se reflectă, totuși, în preț, care ajunge la peste 114.990 dolari pentru prețul de bază".

2. Tesla Model X, Long Range, 580 km autonomie - "Tesla Model X se bucură și ea de cea mai mare autonomie deoarece are aceiași compuși mecanici ca Modelul S, greutatea sa superioară fiind responsabilă cu diferența dintre cele doua modele. La fel ca și versiunea S, Model X este oferit și el în versiunea Plaid care are o autonomie totală de 547 de km. Modelul Plaid ajunge totuși la 100 de km pe ora în doar 2, 6 secunde".

3. Tesla Model 3, Long Range, 568 km autonomie - "chiar dacă varianta Model 3 este o versiune mai ieftină de la Tesla, aceasta poate oferi o autonomie de până la 568 km, în versiune Long Range, graţie unei baterii de 84 kWh. Și acest lucru, chiar dacă nu are tracțiune integrală".

4. Tesla Model Y, Long Range, 525 km autonomie - "este vorba despre un SUV bazat pe modelul 3. Chiar dacă cele două modele sunt asemănătoare, Tesla Model Y Long ...citeste mai departe despre "7 mașini electrice din 2022 care garantează cea mai bună autonomie. Care sunt caracteristile monştrilor de performanţă" pe Ziare.com

Compania care le oferă angajaților bonusuri de până la 10.000 de euro: ”Într-un an dificil, au avut o performanţă foarte bună”
Compania care le oferă angajaților bonusuri de până la 10.000 de euro: ”Într-un an dificil, au avut o performanţă foarte bună”
Angajaţii producătorului de maşini de lux Porsche AG vor primi un bonus de până la 9.690 de euro (10.587 dolari) datorită rezultatelor solide din 2023, transmite DPA. Valoarea bonusului...
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
#masini electrice, #autonomie, #performanta, #tesla, #ford mustang, #Greenpeace, #odat , #Stiri Auto