Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Facturi uriașe pentru șoferii mașinilor electrice. La cât pot ajunge costurile lunare pentru un consum de 500 kw

Facturi uriașe pentru șoferii mașinilor electrice. La cât pot ajunge costurile lunare pentru un consum de 500 kw

Tot mai mulți români sunt interesați de achiziția unei mașini electrice în contextul prețurilor mari la combustibil.

Unii dintre cei care au cumpărat deja o astfel de mașină s-au declarat mulțumiți de economiile pe care le-au făcut și datorită posibilității de a încărca autoturismele gratis la anumite lanțuri de magazine.

În Germania, mulți clienți ai magazinelor Lidl și Kaufland aveau posibilitatea de a-și încărca gratuit mașinie electrice, însă serviciul nu va mai fi disponibil gratuit începând de luni, 12 septembrie.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri, clienții vor trebui să plătească o sumă cuprinsă între 29 și 65 de cenți kW/h, după cum a informat Spiegel.

Configurator online al consumului casnic de kwh pe lună

ANRE a pus la dispoziția șoferilor un configurator online al consumului casnic de kwh pe lună care trebuie să-ți arate prețul facturii finale.

Cea mai ieftină ofertă este cea de la Hidroelectrica care taxează conform contractului cu 0.69 kwh, adică cu suma de 344 lei.

Media facturii în calculul ANRE este de 1.500 lei pe lună, adică contravaloarea a 160 de litri de motorină cu care o mașină precum Logan 1.5 dCI poate parcurge peste 2.500 km lunar.

Potrivit ANRE, un consum casnic normal în România fără mașină electrică la priză intră în Ordonanța de Urgență care reduce factură până la o valoare medie de 73 lei!

Cea mai scumpă factură la energia sută la sută verde

Cu un furnizor de curent 100% ECO care provine din energie regenerabilă, factura la curent va ajunge și la 5.500 lei pe luna, sau 1.100 euro pe luna.

Pentru două mașini electrice care împreună cu casa electrificată au un consum lunar în medie de 800 kwh, factura poate ajunge la de 8.880 lei pe lună cu energie verde.

Contractele la EON, ENEL, Electrica sau Engie aduc o factură medie lunară de 4.000 lei, scrie autolatest.ro.

„Oferta client casnic” de la RCS & RDS SĂ este de 3,37 lei/kWh. Oferta „CEZ Rezidențial” este de 4,56 lei/kWh. La Engie, oferta „Serviciu Universal” este de 4,65 lei/kWh. Iar oferta „Ampero Verde eFresh” ajunge la 5,96 lei/kWh.

Cel mai mare tarif al energiei electrice la liber de pe comparatorul ANRE este la We Power Team SRL. Oferta „WEP casnic” este de 11,11 lei/kWh.

Cât costă alimentarea unei mașini electrice

Dacia Spring cu acumulatorul de capacitate mică de 25 kwh la Enel „Enel Fix Relaxa ...citeste mai departe despre "Facturi uriașe pentru șoferii mașinilor electrice. La cât pot ajunge costurile lunare pentru un consum de 500 kw" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 597 ori