Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bolizii de ultimă generație cumpărați de Poliția de Frontieră Română. Mașinile pot intra lejer chiar și în zonele inundate FOTO

Bolizii de ultimă generație cumpărați de Poliția de Frontieră Română. Mașinile pot intra lejer chiar și în zonele inundate FOTO

Polițiștii de frontieră au primit mașini noi pentru a patrula în zonele de graniță.

Este vorba despre autospeciale Ford Ranger Double Cab Raptor, cel mai recent model scos de producătorul american pe piață, care vor putea fi folosite pe teren greu accesibil.

”Primul lot de autospeciale de patrulare 4x4 pentru teren dificil, achiziționate din fonduri europene nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă, a intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră Române.

Autovehiculele noi, dotate la standarde de ultimă generație, sunt destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiţii off-road, fiind menite să asigure o capacitate sporită de progresiune în teren greu accesibil, având ca scop creşterea eficienţei misiunilor executate şi a calităţii supravegherii frontierei terestre”. se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Astfel, primul lot, format din 12 mijloace de mobilitate terestră, a intrat în dotarea Poliției de Frontieră Române. Acest lot face parte din completul de 50 de autospeciale marca Ford Ranger Double Cab Raptor, destinate supravegherii zonelor de frontieră, care vor intra în perioada următoare în dotarea Poliției de Frontieră Române, în cadrul unui contract în valoare de aproximativ 16 milioane lei, finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă. Următoarele 38 de autovehicule urmează sa fie recepționate până la sfârşitul acestui an.

Autovehiculele sunt destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiţii off-road pentru asigurarea capacităţii sporite de progresiune în teren greu accesibil și în condiții meteo-climatice defavorabile, în vederea unui control mai eficient al fenomenului infracțional transfrontalier, respectiv combaterea și prevenirea migrației ilegale, respectiv a contrabandei cu produse accizabile, potrivit reprezentanților instituției.

Bode: ”Criza de securitate a generat o serie de oportunități privind aderarea României la Spațiul Schengen”

„România se află în plin proces de aderare la Spațiul Schengen. Fiecare mișcare, acțiune, decizie, trebuie bine calibrate pentru atingerea obiectivului strategic de a deveni cât mai curând țară membră Schengen. Este o prioritate pentru România, iar criza umanitară și de securitate la care am răspuns imediat și am arătat o solidaritate exemplară ne-a oferit vizibilitate și a generat o serie de op ...citeste mai departe despre "Bolizii de ultimă generație cumpărați de Poliția de Frontieră Română. Mașinile pot intra lejer chiar și în zonele inundate FOTO" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 600 ori