„O investiție” în perfectă stare de funcționare. Mașina rulată certificată, la fel de bună ca una nouă

Luni, 13 Septembrie 2021, ora 04:41
545 citiri
„O investiție” în perfectă stare de funcționare. Mașina rulată certificată, la fel de bună ca una nouă
Vehiculele certificate de producător sunt vândute doar de dealeri autorizați și specializați în francizele respective FOTO Unsplash.com

Cumpărăm mașini noi, în principal, pentru că reprezintă garanția și lipsa grijilor că autoturismul ar putea avea ceva defect. Pe de altă parte, alți șoferi își îndreaptă atenția către mașini rulate pentru că sunt comercializate la un preț mai bun și știu că, dacă este bine întreținută, o mașină puțin rulată e la fel de bună ca una nouă.

Așadar, achiziționarea unei mașini second-hand poate fi cea mai bună afacere când ai toate informațiile necesare, ca să poți lua decizia potrivită. Când nu te documentezi suficient, nu știi la ce sa te uiți, ce să întrebi, dai șanse riscurilor, care sunt ascunse la momentul cumpărării.

În ultimii ani, șoferii din România au început, treptat, să adopte obiceiul occidentalilor și tind să amâne sau să neglijeze întreținerea de rutină a mașinilor, optând mai degrabă să le vândă atunci când apar mici probleme. Așa că riscul de a investi intr-o astfel de mașină este din ce in ce mai mare.

„Imaginează-ți că investești câteva mii de euro într-o mașină rulată care “nu bate” și “nu troncăne” la vizionare, dar, la scurt timp după, afli că necesită costuri de reparații ce se ridică aproape la costul de cumpărare. Asta înseamnă că orice întreținere de rutină sau defecțiunile mecanice, care apar după ce cumperi o mașină fără garanție, trebuie plătite din buzunar.

Genul acesta de riscuri dispar când cumperi o mașină „nouă” rulată de la un dealership sau producător, printr-un program certificat. Mașinile CPO – Certified Pre-Owned – îmbină accesibilitatea mașinilor rulate cu garanția calității și fiabilității mașinilor noi”, potrivit specialiștilor auto de la Autovit.

Ce sunt programele Certified Pre-Owned

Mărcile de lux Lexus și Mercedes-Benz au fost printre primele care au creat programe în anii ’90. Lansarea acestor programe a venit dintr-o nevoie de impunere a unui standard de calitate și garanție mașinilor rulate, aflate în perfectă stare de funcționare.

„Vehiculele certificate de producător sunt vândute doar de dealeri autorizați și specializați în francizele respective. Modele au o vechime de maximum 5 ani, kilometraj redus, vin cu garanție sau un contract de service extins ce protejează cumpărătorul, finanțare specială și beneficii suplimentare, dezvoltate de fiecare program în parte”, potrivit specialiștilor auto de la autovit.ro.

În pre ...citeste mai departe despre "„O investiție” în perfectă stare de funcționare. Mașina rulată certificată, la fel de bună ca una nouă" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#masini rulate, #masini second hand, #Autovit, #dealership, #riscuri , #Stiri Auto