Mai putine vehicule pentru pasageri inmatriculate in S1

Miercuri, 04 August 2010, ora 10:46
1066 citiri
Mai putine vehicule pentru pasageri inmatriculate in S1

Numarul inmatricularilor noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a scazut in primele sase luni cu 40,6%, fata de perioada similara din 2009, la 117.513 masini, iar numarul inregistrarilor noi de vehicule pentru transportul marfurilor a coborat cu 28%, la 18.929 unitati, potrivit INS, citat de Mediafax.

Astfel, numarul inmatricularilor noi de autoturisme s-a redus cu 40,6%, la 113.769 unitati, cel al inregistrarilor de autobuze si microbuze cu 30%, la 598, iar cel al mopedelor si motocicletelor a scazut cu 38%, la 3.146, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

"Este totusi de retinut ca fata de trimestrul I cand numarul autovehiculelor de pasageri inmatriculate a reprezentat doar 42,6% fata de trimestrul corespunzator al anului 2009, trimestrul II a marcat un reviriment sensibil, inmatricularile ajungand la 79,8% fata de trimestrul II al anului 2009", arata INS.

In trimestrul al doilea din acest an s-au inregistrat scaderi ale numarului de inmatriculari noi la toate categoriile de vehicule pentru transportul pasagerilor, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

Cea mai semnificativa scadere s-a inregistrat la categoria mopede si motociclete numarul inmatricularilor fiind cu 36,1% mai mic fata de aprilie-iunie 2009, in timp ce categoria autobuze si microbuze a inregistrat o scadere cu 25%.

In ceea ce priveste numarul de inregistrari noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor, cea mai semnificativa scadere se inregistreaza la categoria autocamioane, cu 17,9%.

Comparativ cu perioada ianuarie-martie, in trimestrul al doilea, numarul inmatricularilor noi la vehiculele rutiere pentru transportul pasagerilor a crescut cu 55,2%, iar la vehiculele rutiere pentru transportul marfurilor cu 31,9%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#inmatriculari, #vehicule , #Stiri Auto