Magazin Ferrari pe Calea Victoriei

Joi, 07 Mai 2009, ora 17:09
5927 citiri
Magazin Ferrari pe Calea Victoriei

Primul Ferrari Store din Romania, al doilea ca marime din Europa, va fi deschis in toamna in Bucuresti, dupa o investitie de 3 milioane de euro a partenerului Ferrari pe piata locala, compania Forza Rossa.

"Avem o investitie noua, deschidem un Ferrari Store, exact ca cele existente in lume. Va fi unul reprezentativ si va avea circa 500 de metri patrati", a declarat, astazi, directorul general al Forza Rossa, Camelia Bazac, prezenta la lansarea pe piata locala a celui mai nou model Ferrari, California.

Formalitatile pentru inaugurarea Ferrari Store au inceput in august 2008.

"Ferrari Store va fi amplasat pe Calea Victoriei si este unul dintre cele mai mari din lume. in Europa doar cel din Milano este mai mare, cu o suprafata de putin peste 600 de metri patrati", a spus Bazac, citata de agentia Mediafax.

Potrivit oficialului Forza Rossa investitia in Ferrari Store, magazin cu obiecte si accesorii Ferrari, se ridica la circa 3 milioane de euro.

Partenerul Ferrari din Romania a avut afaceri de 4 milioane de euro anul trecut, dintre care 3,5 milioane de euro au reprezentat vanzarile de masini, iar restul activitati de service. Profitul net al companiei a fost de 57.000 de euro.

Pentru acest an compania asteapta o cifra de afaceri de 8 milioane de euro si un profit net de 300.000 de euro, potrivit Cameliei Bazac.

Forza Rossa a livrat 15 unitati anul trecut, iar in acest an va comercializa 25 de masini, comenzile fiind aproape duble.

In 2008, 25% dintre masini au fost achizitionate in leasing, restul cash, iar in acest an cele doua sisteme de plata vor avea ponderi egale.

"Noi ne sfatuim clientii sa achizitioneze in leasing pentru ca putem avea un control mai bun asupra masinii. In acest fel nu riscam sa facem concurenta neloiala colegilor nostri din alte tari, fiind stiut faptul ca se incearca achizitionarea de masini dintr-o tara si vanzarea lor in alta", a explicat Bazac.

Potrivit acesteia, leasingul este mai convenabil si pentru clienti deoarece procedurile de buy-back sunt mai facile, iar suma pe care clientul a platit-o pentru masina pe care a detinut-o o perioada, dar pe care vrea s-o vanda, este considerata avans pentru urmatoarea masina.

Perioada de asteptare pentru un Ferrari a inceput sa scada de la circa 18 luni la circa 12 luni.

In prezent in Romania circula aproximativ 80 de masini Ferrari cu placute de inmatriculare romanesti.

Actionarii Forza Rossa sunt ministrul sanatatii, Ion Bazac, cu o participatie reprezentand 47,5% din actiunile companiei, sotia acestuia, Camelia Bazac, cu 5%, iar restul de 47,5% dintre partile sociale sunt ale Central European Finance (Cefin) din Luxemburg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#ferrari, # bazac, # europa, # magazin , #Stiri Auto